BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır Çarşısı'nda isyan çıktı----

Mısır Çarşısı'nda isyan çıktı

Mısır Çarşısı'nda isyan çıktı
20 Ocak 2012 - 09:36 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanlığı’nın son kararı Mısır Çarşısı'ndaki esnafın tepkisine yol açtı

Sağlık Bakanlığı’nın, alternatif tıpta kullanılan birçok bitkinin aktarlarda satışını yasaklayacağını açıklaması isyan çıkardı. Aktarlarıyla ünlü tarihi Mısır Çarşısı’ndaki aktarlar, “Tecrübemiz var. Bu zihniyet Lokman Hekim’i de yasaklardı” dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın zayıflama, bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesi, antidepresan ve cinsel fonksiyonlarda etkili birçok bitkiyi, “tıbbi bitki” kapsamına alarak, aktarlarda satılmasını yasaklayacağını açıklaması aktarların başkenti İstanbul Eminönü’ndeki Tarihi Mısır Çarşı’nda tepkiyle karşılandı. Sağlık Bakanlığı draje ve kapsül olarak satılan formlara da kendilerinin ruhsat vereceğini söyledi.
‘Lokman Hekim’e de yasak koyarlardı’
35 yıllık aktar Süleyman Daşdan kararı, “Eczacılar sıkışınca alternatif tıbba baskı yapıyorlar. En kral eczacı göstereceğim bitkileri tanımaz ve özelliklerini bilmez. Zaten bilse bu işi bırakırım. Alternatif tıp 1200 yıldır var. Biz usta-çırak ilişkisiyle yetiştik. Eczanelerde benzer doğal ürünleri satıyor. Eczacılar da grip olan hastaya benzer ürünleri verip gönderiyor. Kantaron halk dilinde kılıç otu olarak bilinir. Osmanlı’da savaşlarda yaralanan askerler kantaronla tedavi edilirdi. Kimyasal ilaçlarla ülser, gastrit ve reflünün önüne geçemiyorlar. Ancak özel bir karışım olan kudret narıyla 21 günde bu hastalıkları iyi ediyoruz. Bu zihniyet aktarların atası Lokman Hekim’i de yasaklardı” diyerek değerlendirdi.
‘Doktorlar bile bize soruyor’
32 yıldır aktarlık yapan Mahmut Yıldırım ise, şunları söyledi: “Biz bu bitkileri satmazsak halk gidip dağ, tarla ve bahçeden toplayıp kulaktan dolma yöntemlerle bunları kullanacak. Bu daha büyük tehlike doğuracak. İnsanların şifalı bitki kullanmasının önüne geçemezsiniz. Aktarlarda satılan kapsül ve draje ürünler Tarım Bakanlığı’ndan ruhsatlıdır. Çok geniş bitki türünden bahsediliyor. Yakında adaçayı ve ıhlamuru da sattırmayacaklar. Bizdeki birçok bitki ve takviyeyi doktorlar hastalarına yazıyor. Biz karışım ve tavsiye yapmıyoruz. Doktor ve eczacı kadar tecrübemiz var. Bizlere gelip hangi bitki neye yarar diye soran bir çok doktor var.”
Aktarlar bundan sonra ne satacak?
Aktarlar Derneği Başkanı Ayhan Ercan, “Sağlık Bakanlığı bitkileri çok geniş kapsamda değerlendirmiş. Aktarlara satacak hiçbir şey kalmıyor. Binlerce makale brokolinin prostata iyi geldiğini yazıyor. Artık manavlar brokoli satmayacak mı? Bu düzenlemeyle aktarların geleceği korkunç olur. AB kültürel meslekleri korurken bizim aktarlara bunu yapmamız çok enteresan. Sağlık Bakanlığı’nın taraf olduğunu ve adil davranmadığını düşünüyorum” diye konuştu.
vatan

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)