BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMinibüslerde yeni dönem başlıyor----

Minibüslerde yeni dönem başlıyor

Minibüslerde yeni dönem başlıyor
15 Ekim 2014 - 07:07 www.finansgundem.com

İstanbulluları sevindirecek haber büyükşehirden geldi. Minibüslere İstanbulkartla binilmesi için çalışma başlatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planda İstanbul'da köklü dönüşümler hedefleniyor. İstanbul'da kentsel dönüşüme 5 yılda 128,6 milyon TL, yeşil alanların yaygınlaştırılmasına 5,1 milyar TL, raylı sistemlere ise 21,5 milyar TL harcanması planlandı. 50 köprü önümüzdeki 5 yılda yenilenip güçlendirilecek, raylı sistem uzunluğu yüzde 140 artacak.

Tüm otobüs, minibüs ve taksiler engelli kullanımına uygun hale getirilirken minibüslere de İstanbulkartla binilecek. 2019’a kadar minibüs, taksi ve servis araçlarının internet üzerinden ruhsat alması için altyapının tamamlanması planlanıyor. 6 bin 363 minibüs, 393 deniz motoru, 572 taksi engelli kullanımına uygun hale getirilecek.
 
Yüzde yüzü istanbulkart'lı olacak

 
2016 yılında minibüslerin yüzde 100’üne İstanbulkartla binilebilecek. İstanbul’da sıklıkla gündeme gelen yeşil alanlarla ilgili planlar da stratejik planda yer aldı. Buna göre şehirde 5 yıllık süreçte 5.1 milyar TL, yeşil alan yaygınlaştırmaya harcanacak. Yeşil alan ve mesire yerleri 1,4 milyon metrekareye çıkarılacak. Tarihi surlar, kaleler, çeşmeler ve birçok kayıp eserin ihyası da bu dönemde yapılacak.
 
130 MiLYON KİLOVAT ELEKTRİK

 
Şehir genelinde günlük 16,7 ton katı atık toplanacağı tahmin edilirken bu atıklardan yıllık 310 milyon kilovat saat elektrik üretilecek. Şehrin önemli tarihi yapılarının ışıklandırılması ve meydan projeleri de bu dönemde tamamlanacak. Bu projeler arasında Kadıköy Sahili, Bakırköy Meydanı ve Aksaray Meydanı da yer alıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)