BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMilyarder yatırımcı tek anlaşmayla 1.1 milyar dolar kazandı----

Milyarder yatırımcı tek anlaşmayla 1.1 milyar dolar kazandı

Milyarder yatırımcı tek anlaşmayla 1.1 milyar dolar kazandı
11 Temmuz 2023 - 15:24 www.finansgundem.com

Açığa satış firması Hindenburg Research’ün saldırısı altında olan milyarder yatırımcı Carl Icahn pazartesi günü açıkladığı kredi anlaşmasıyla servetini 11,1 milyar dolara taşıdı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü milyarder Carl Icahn pazartesi günü servetini 1,1 milyar dolar arırdı. Icahn’ın servetindeki bu artış yatırım firması Icahn Enterprises’ın bir grup bankayla değiştirilebilir kredi anlaşmasına varmasıyla gerçekleşti.

Bloomberg’ün haberine göre, söz konusu anlaşma, temmuz ayında hisse senetlerinin değeri üzerinden verilen kredileri temel almayacak şekilde düzenlendi. Milyarder yatırımcı bankalarla vardığı anlaşma üzerinden Icahn Enterprises’a yönelik yatırımcı endişelerini gidermeyi hedefliyor. Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre, açığa satış firması Hindenburg Research’ün mayıs ayında yayınladığı raporunun ardından Icahn Enterprises’ın ardından hisseleri yarıdan fazla değer kaybetmişti.

Anlaşmanın duyurulmasının ardından Icahn Enterprises hisseleri %20 değer kazanarak New York Borsası’nda 34,69 dolardan işlem gördü. Hisse senetlerindeki ani yükselişle birlikte Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre aktivist yatırımcının net serveti 11,1 milyar dolara ulaştı.

Icahn’ın serveti hâlâ 2023’ün şubat ayındaki 15 milyar dolarlık zirvesinden aşağıda seyrediyor. Milyarder yatırımcının serveti Nate Anderson’ın açığa satış firması Hindenburg Research’ün Icahn’ın imparatorluğuna dair bir dizi suçlama yöneltmesiyle düşüşe geçmişti. 

Açığa satış firması Icahn Enterprises’ın hisse değerinin aşırı kaldıraca maruz bırakıldığını ve firmanın net varlıklarının değerinin çok ötesinde prim sağladığını iddia etmişti. Raporda ayrıca Icahn’ın krediler için teminat olarak taahhüt ettiği 100 milyondan fazla hissenin yatırım firmasının hisse değerinin neredeyse üçte birine eşit olduğu vurgulanmıştı.

87 yaşındaki Icahn %85’lik payı ile Icahn Enterprises'ın en büyük hissedarı konumunda. Yatırım firmasının varlıkları enerji, otomobil satış bayiliği, gıda ambalajı ve gayrimenkul gibi farklı sektörlerden birçok şirket bulunuyor.

Milyarder yatırımcının kreditörlerle anlaşmaya varması Icahn Enterprises hisselerine yönelik marj çağrısı endişelerini giderebilecek nitelikte. Zira kredi anlaşması yatırım firmasının sermaye tabanını ve net varlık değerini destekliyor.

Ava giderken avlandı! Carl Icahn 15 milyar dolar kaybetti

 

Efsane yatırımcı Carl Icahn’a açığa satış saldırısı

 

Gucci'nin sahibi Kering'den 3.5 milyar euroluk satın alma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)