BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMigros işçilerine Tuncay Özilhan’ın villası önünde gözaltı----

Migros işçilerine Tuncay Özilhan’ın villası önünde gözaltı

Migros işçilerine Tuncay Özilhan’ın villası önünde gözaltı
29 Mart 2021 - 21:02 www.finansgundem.com

Ücretsiz izne çıkarılan ardından da Kod 29 ile işten çıkarılan Migros işçileri, Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özhilhan’ın İstanbul Beykoz’da bulunan villası önünde, gözaltına alındı.

Migros’un Kocaeli Çayırova deposunda çalışırken Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’nda (DGD-Sen) örgütlendikten sonra ücretsiz izne çıkarılan ardından da Kod 29 ile işine son verilen işçiler,  Migros’un Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özhilhan’ın İstanbul Beykoz’da bulunan villası önünde eylem yapmak istedi.

'İşçiler açken Tucay Özilhan’a huzur yok' yazılı pankart taşıyan işçiler, gözaltına alındı. DGD-Sen Twitter hesabından gözaltına alınan işçilerin görüntülerini paylaştı. Sendika 17 işçinin gözaltına alındığı bilgisini verdi.

MİGROS VE US-GRUP SÜRECİ YARGIYA TAŞIMIŞ

Haberle ilgili olarak Migros Dağıtım Merkezi’ni anahtar teslim usulü işleten Us-Grup’tan bir açıklama geldi. Açıklamada, söz konusu kişilerle ilgili işten çıkarma sürecinin ardından başlatıldığı iddia edilen karalamalara yönelik şirketin ve Migros’un savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Us-Grup Lojistik Taşımacılık Paketleme ve Temizlik Hizmetlerinin 5.000 çalışanı bulunmaktadır. 741 çalışan ile huzuru ve güvenli bir ortamda Migros Dağıtım Merkezi anahtar teslim usulü olarak işletilmektedir.

Gebze Dağıtım Merkezinde görevli 22 kişi, iş ve çalışma düzenini bozucu ve etik iş anlayışına uymayan hareketlerde bulunmaları ve tüm uyarılara rağmen bu tutumlarını sürdürmeleri sebebiyle, işten çıkarılmak zorunda kalınmıştır. Sürecin başından beri mağdur olmamaları için bu kişilere arabulucular aracılığı ile her türlü iyi niyetli yaklaşımda bulunulmuş ancak her seferinde sürecin tarafı olmayan kişilerin kasıtlı yönlendirmeleri sonucu olumlu neticeye varılamamıştır.

Yine bu kişiler, Gebze Dağıtım Merkezinde değil, hizmet verdiğimiz şirketin mağazalarında da kasa işlemlerini yavaşlatacak ve sosyal mesafe kurallarını hiçe sayacak şekilde çeşitli eylemler yapmaktadırlar.

Öne sürülen konularla ilgili, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu bakanlığa bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği yetkilileri ve Kaymakamlık tarafından Gebze Dağıtım Merkezi; çalışma ortamı, işçi sağlığı ve ürün güvenliği gibi tüm boyutlarıyla baştan sona denetlenmiştir. İşçi sağlığı ve çalışma koşulları tamamen güven altındadır.

Bu kişilerin tüm uyarılara rağmen gerçek dışı karalama çalışmalarını sürdürmeleri nedeniyle gerek Us-Grup Lojistik Taşımacılık Paketleme ve Temizlik Hizmetleri, gerekse hizmet verilen şirket tarafından Savcılığa suç duyurusunda bulunularak süreç yargıya taşınmıştır. Bu kişilerin haklı sebeplerle iş akdi feshedilmiş olmasına rağmen, süregelen iyi niyetli yaklaşımlarımızın sonucu olarak bir an önce kıdem ve ihbar tazminatları dahil tüm yasal haklarını almaları için resmi Arabulucu’ya veya Us-Grup’a başvurmaları gerekmektedir.”

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Qq30 Mart 2021 12:32

    Kimse kendini kandirmasin. Cocuk dogursan isi birakmak zoryndasin. Turkiyede memurluk haricinde cocuk bakturma paran olmaz. Isyerine zaten getirten olmaz. Avrupa kanunlarla ve gercek masraf kardilayan para odeme ile bunu asmis. Devlet kanunlari dogan cocu herkesden koruyo ve destekliyo. Ulkemizde isci hakki bile yok. Kac kisi bedavata mesayiye kaliyo? Zengin zengin eden.sistemi secilen siyasiler destekliyo

  • Eeeya30 Mart 2021 12:28

    Iste yasa ve kanun sendika bunun icin onemli. Istanbul anlasmasi kabulu bile... hakkini kanunla garanti altina almak gerek. Yasa koyucu zengine calisiyor.

  • TAMİZ KARTALGÖZ30 Mart 2021 11:34

    Eğer işci çalışmıyorsa, kazan kaldırıyorsa, işini beğenmiyorsa , patronunu zarara uğratıyor ise kapının önüne konmalıdır.yoksa eğe tersini yapıyor ise baş taçı yapılmalıdır.özel sektör beleş para veren bir hayır kurumu değildir.

  • han30 Mart 2021 09:22

    sadece başlığı okuyup yorum yapan andavallar . neden alttakı yazıları okumuyorsunuz

  • kralll30 Mart 2021 09:20

    siyasiler oyu işciden alıyor ama parayı patronlara veriyor. şöyle düşünüyolar biz patronları besleyelim onlar işcileri besler ama hiç te oğle olmuyor. alım düştü ülkede sade patronlar siyasiler birde isyasi yandaşları rahat yaşıyor. 

  • Mustafa Düzağaç 30 Mart 2021 00:18

    Helal size Migros fatihleri yürüyün hakkınızı alın geri yapmayın gittiğiniz yol doğru işçiye üç kuruşu kıyamayandqn bu memlekete bir fayda olmaz tüm emekçilere örnek olsun

  • Ali 29 Mart 2021 23:01

    Patronların gözünü sadece toprak doyurur.... Paraya tapın... Kefene cep diktirin

  • Erol g.29 Mart 2021 22:08

    BEİM A 101 ÇALIŞANLARI NEDEN SENDİKALI OLAMIYORLAR ? NEDEN SAATLERCE AYAKTA KASIYERLİK YAPIYORLAR BELIRLENMIŞ SÜBE SAYISINI AŞAN ÖRNEĞİN 10 MARKETTEN FAZLA SUBESİ TOLAM 50 DEN FAZLA İŞÇİSİ OLAN ÇOK BİM A 101 GİBİ ŞUBELI MARKET ÇALIŞANLARININ KANUNLA SENDİKALI OLMALARI SAĞLANMALIDIR SÜREKLİ SAATLERCE BETONA BASARAK ÇALIŞTIRILIYORLAR INSAF YAHU

  • baturayersin29 Mart 2021 23:07

    e devletin baş vur sendikalı olmak zor mu iş verem sendikalı   işten çıkarmak isterse 10 maaş tazminat vermek zorunda fazladan 

  • Mg29 Mart 2021 21:59

    Benzine zam... pudra şekerine zam... Almanlar kıskanıyor...Zavallı patronlar!!!

  • FİNANSŞÖR29 Mart 2021 21:44

    üç tane garibanın ekmeği ile oynamak sana ne kazandıracak.her sene milyar dolarlar kazınırlar yinede doymazlar.

  • Türkoğlutürk30 Mart 2021 09:15

    Vayy patron uşakları gün gelir yaladığınız mabadın sahibinden sizde tekme yersiniz.

  • ase29 Mart 2021 22:26

    isyeri sahiplerinin şu ortamda bin tane derdi varken bide işçilerin abuk sabuk davranışlariylamı uğraşacak. çalişıyosan çalış, çalışmiyorsan seni kimse zorla calistirmiyor. madem beğenmiyorsun git begendigin biryerde çalis

  • YAZİKKK29 Mart 2021 21:39

    YAZİK YAHU HEP BU VATANDASAMİ KAZİK YUH !!!

  • Türkoğlutürk30 Mart 2021 09:16

    Patronu partiye oy vermenin sonucu.ne bekliyorsun