BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMevcut risklere karşı en dayanıklı portföy önerisi----

Mevcut risklere karşı en dayanıklı portföy önerisi

Mevcut risklere karşı en dayanıklı portföy önerisi
05 Ekim 2022 - 08:58 www.finansgundem.com

Yükselen enflasyon, küresel büyümenin yavaşlaması ve yükselen faizler karşısında piyasalarda yaşanan dalgalanmalara karşı uzmanlar tahvil yatırımını öneriyor

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kalıcı enflasyon ve artan durgunluğun yanı sıra piyasalarda yaşanan sert dalgalanmalar yeni güvenli liman arayışını artırdı. Pimco analistleri Tiffany Wilding ve Andrew Boles, yüksek getirileri göz önüne alındığında tahvillerde bir yatırım fırsatı olarak görüyor.

Wilding ve Bolles raporuna göre ana senaryo, Ukrayna'daki savaşın etkileriyle karşı karşıya kalan Euro Bölgesi ve İngiltere başta olmak üzere gelişmiş pazarlarda ılımlı bir durgunluk yaşanacak.

Merkez bankalarının hedeflerini aşan yapısal enflasyon oranları artık kalıcı hale gelmiş görünüyor. Aynı zamanda, yüksek enflasyonun kabul edilebilir oranlara dönmesi beklenenden daha uzun sürebilir.

Daha yüksek işsizlik oranları ve durgun enflasyonun birleşimi, merkez bankacılarını zor durumda bıraktı, ancak şimdiye kadarki hareketleri, yüksek fiyatlarla mücadele etmeye kararlı olduklarını gösteriyor. Örneğin ABD'de, Pimco analistlerine göre, Fed'in para politikasında olası bir gevşemeyi düşünmeden önce faiz oranlarını %4,5-% 5'e yükseltmesi bekleniyor.

DAYANIKLI PORTFÖY

Jeopolitik ve makroekonomik baskılara dayanabilecek portföylerin oluşturulması gerektiğini belirten Wilding ve Bolles, tahvil yatırımlarının önümüzdeki dönemde en iyi getiriyi sağlayacağını savunuyor.

Sonuç olarak, raporlarına göre analistler, piyasalardaki mevcut oynaklığın, karlılıklarını etkileyen makroekonomik engelleri aşmayı başaracak sabırlı ve mevcut fonlara sahip yatırımcılar için çeşitli fırsatlar sunduğunu vurguluyor.

BoE Başkan Yardımcısı'ndan tahvil alımına dair açıklama

 

Y kuşağının yeni tercihi tahviller

 

Wall Street için yeni tehdit: Yüksek tahvil getirileri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)