BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMester'den faiz artırımında yavaşlama açıklaması----

Mester'den faiz artırımında yavaşlama açıklaması

Mester'den faiz artırımında yavaşlama açıklaması
07 Ocak 2019 - 08:51 www.finansgundem.com

Cleveland Fed Başkanı Mester, "Faiz oranlarının nötre yakın olması Fed'in bir sonraki adımının zaman alabileceği anlamına geliyor" dedi

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in nötr faiz seviyesinde olduğuna veya yaklaştığında dair, konut fiyatlarında yavaşlamadan artan ücretlere kadar, ekonomik kanıtların birikmekte olduğunu söyledi. 

American Economic Association'ın yıllık toplantısında konuşan Mester, "Ekonomik büyümenin yavaşlamasının beklendiği, düşük işsizlikle birlikte ücretlerin artmakta olduğunu, ekonominin konut gibi faize hassas sektörlerinihn zayıfladığgı ve işbizlik oranının düşük bir seviyede aşağı yukarı istikrar kazandığı yeni bir dünyadayız" dedi.

Bu ortamda daha fazla ne yapılmasına ihtiyaç olduğunu söylemesi için verilere bakmaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Mester, "Daha fazla ilerlememiz gerekip geremediğini. Daha hızlı gitmemiz gerekip gerekmediğini, bekeyip bekleyemeyeceğimiz bize ekonominin söylemesine ihtiyacımız var. Olmamız gereken yer ulaşmış olabileceğimizi değerlendirmemiz gerekli" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)