BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMESS’ten uzlaşma adımı----

MESS’ten uzlaşma adımı

MESS’ten uzlaşma adımı
10 Ocak 2020 - 16:54 www.finansgundem.com

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) revize teklifinde Eylül 2019’dan itibaren geçerli olacak ilk altı ay için ücret artışı teklifi, yüzde 8’e yükseltildi

MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası), metal sektöründe devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanması hedefiyle önemli bir adım attı.

MESS, metal sektöründeki 200 üye işletmedeki yaklaşık 130 bin çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanması hedefiyle ücret artışı teklifini revize etti. Eylül 2019’dan itibaren geçerli olacak ilk altı ay için MESS’in ücret artışı teklifi, dönem enflasyonu olan yüzde 6 seviyesindeydi. MESS, yüzde 8 olarak revize ettiği teklifini işçi sendikalarına iletti.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi’nde işverenleri MESS, çalışanları ise Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş Sendikaları temsil ediyor. Sözleşmenin ilk altı ayı için Birleşik Metal-İş yüzde 34, Türk Metal ve Özçelik-İş ise yüzde 26 oranında ücret artışı talep etti.

Bu yüksek ücret artışı tekliflerine yönelik MESS’in revizyon talepleri, işçi sendikaları tarafından reddedildi. Yasal müzakere sürecinde ve ardından gelen arabulucu aşamasında uzlaşma sağlanamadı. MESS’in revize teklifini ilettiği son toplu görüşmede de işçi sendikaları yüksek ücret artışı tekliflerinde ısrarcı oldu. MESS, masada uzlaşı için çözüm odaklı yaklaşımını sürdürerek işçi sendikalarıyla görüşmelerine devam ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)