BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMerkeziyetsiz internet geliyor----

Merkeziyetsiz internet geliyor

Merkeziyetsiz internet geliyor
13 Haziran 2022 - 09:26 www.finansgundem.com

Block Inc. şirketi, Web3 adımını es geçerek Web5 ile doğrudan Bitcoin merkezli yeni bir modele odaklanmak istiyor

Dorsey’in finansal hizmetler şirketi Block’a ait bir Bitcoin kuruluşu olan TBD, (İngilizce "to be determined (belirlenecek)” girişimi, Bitcoin (BTC) merkezli yeni bir merkeziyetsiz web kurma planlarını duyurdu ve BTC merkezli blockchain ağının internet evriminde önemli bir rol oynayacağının altını çizdi.

“Web5” olarak adlandırılan yeni proje, Kasım 2021’de Twitter CEO’luğu görevinden ayrılan Jack Dorsey tarafından yürütülen en güncel Bitcoin merkezli girişimi temsil ediyor.

Web3, interneti merkeziyetsiz hale getirmek için blockchain teknolojisini ve tokenleştirmeyi birleştirirken, Web5 yalnızca Bitcoin blockchain ağını kullanan kimlik tabanlı bir sistem olarak hayal ediliyor. Twitter kullanıcısı Namcios, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve merkeziyetsiz kimlik yönetimini sağlamak için birlikte çalışan birkaç yazılım bileşenini tanımlayan bir tweet dizisinde Web5 kavramına açıklık getirdi.

Web3 Vakfı ise DID'leri "doğrulanabilir, merkeziyetsiz dijital kimlik" tanımlayıcıları olarak açıklıyor.

TBD’ye göre Web5, DID’ler ve merkeziyetsiz düğümler aracılığıyla merkeziyetsiz web uygulamaları oluşturulmasına olanak tanıyan bir web platformu. Dorsey’e göre ise bu internet platformunun yerel para birimi dijital varlıklar olacak ve BTC merkezli bir para ağına sahip olacak.

Yeni internet hız rekoru: 1 milyar Mbps

 

Türkiye, ülkelerin internet hızı sıralamasında 101. oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)