BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez'den değişiklik beklenmiyor----

Merkez'den değişiklik beklenmiyor

Merkez'den değişiklik beklenmiyor
18 Mart 2014 - 08:13 www.finansgundem.com

Analistler TCMB'nin bu ayki toplantıda faizleri sabit bırakmasını bekliyor

Analistler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından bugün gerçekleştirilecek toplantıda politika faizinde değişiklik beklemiyor.

Foreks'in anketine göre, analistlerin tamamı haftalık repo, marjinal fonlama oranı, borçlanma faizleri ile yabancı para ve TL zorunlu karşılık faizlerinde değişiklik beklemiyor. Ayrıca piyasa yapıcı bankalara sağlanan fonlama faizi ile Rezerv Opsiyonu Katsayısı (ROK) oranının da sabit bırakılacağı düşünülüyor.

Merkez Bankası'nın haftalık repo faizi yüzde 10.00, marjinal fonlama oranı yüzde 12.00, borçlanma oranı yüzde 8.00 seviyesinde bulunuyor.  3 aya kadar vadeli TL zorunlu karşılık oranı yüzde 11.5 ve YP zorunlu karşılık oranı ise yüzde 13 seviyesinde.

Ankete, İntegral Menkul, Halk Yatırım, Finansbank, Garanti Bankası,  Bosphorus Capital, Vakıfbank, Odeabank, ING Bank, Türkiye Finans, Erste, Şekerbank, Gedik Yatırım ve Oyak Yatırım olmak üzere 13 kurum/banka katıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)