BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez'den bankalar için yeni döviz adımı----

Merkez'den bankalar için yeni döviz adımı

Merkez'den bankalar için yeni döviz adımı
12 Mayıs 2023 - 12:00 www.finansgundem.com

TCMB, bankaların zorunlu karşılık yükümlülükleri üzerinde tuttukları yabancı para serbest hesaplar için ödediği faizi yüzde 4.75'e yükseltti.

Merkez Bankası (TCMB), Reuters'ın CBTB sayfasında yabancı para serbest hesaplar için faiz oranını bu sabah %4.75 olarak ilan etti. Dün faiz %4.5 seviyesindeydi.

İlgili sistemde Faiz ödemeleri TL cinsinden, ihbarlı döviz mevduat hesap bakiyelerinin fazla tesis edilen kısmına yani ortalama tesis edilen tutarlar ile ortalama tesis edilmesi gereken tutarlar arasındaki farka yapılıyor.

TCMB'den talep edildi

Bankalar, ilgili tutarları yurtdışında tutmaları halinde libor getiri elde edebildiklerini, ancak içeride böyle bir yapı bulunmadığı için sistemi bankaların TCMB'den talep ettiğini belirtmişlerdi.

Öte yandan bu pazar günü gerçekleşecek seçimler öncesi piyasadaki döviz talebi rekor seviyelerde. Bu nedenle TCMB her geçen gün daha çok döviz kaynağına ihtiyaç duyuyor.

TCMB'den enflasyon değerlendirmesi

 

TCMB ödeme hizmetlerine yönelik tebliğde değişikliğe gitti

 

TCMB döviz ve altın rezervleri azaldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Durmuş12 Mayıs 2023 13:32

    Bunlara ne gerek var deli saçmaları hem bireysellerin hem ülkenin birikimleri rezervleri yok pahasına eridi yok edildi güven liyakat kayboldu enflansyon kontrolden çıktı sırf ilimle bilimle inatlaşıp faizleri yükselteceklerine sürekli indirerek piyasaları bitirdiler