BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez zorunlu adım atabilir!----

Merkez zorunlu adım atabilir!

Merkez zorunlu adım atabilir!
04 Eylül 2013 - 11:56 www.finansgundem.com

Merkez Bankası, ihtiyaç duyulduğunda ROM ve yabancı para zorunlu karşılıkları aracılığı ile de brüt rezervlerden döviz likiditesi sağlayacak

Merkez Bankası dövize hangi enstrümanlarla müdahale edeceğini açıkladı. Bankanın internet sayfasında yer alan bilgiye göre, bugün ekonomistler ve bankacılarla yapılan toplantıya dair notta, "İhtiyaç duyulduğunda rezerv opsiyon mekanizması ve yabancı para zorunlu karşılıklar aracılığı ile brüt rezervlerden döviz likiditesi sağlanacaktır" denildi. Notta, yüksek frekanslı veriye olan bağımlılığın ortadan kaldırılarak Türk Lirası likidite politikalarının öngörülebilirliğinin artırıldığı belirtildi.
CARİ AÇIKTA İYİLEŞME SÜRÜYOR
Yurt içi talepte ve ihracatta ılımlı bir büyüme gözlendiğinin belirtildiği notta, "Altın ticareti hariç tutulduğunda cari işlemler açığında gözlenen kademeli iyileşme sürmektedir. Yıl sonunda cari işlemler açığının GSYH'ye oranının OVP tahmininden düşük olması beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.
DÖVİZ KURUNUN ETKİLERİ GEÇİCİ OLACAK
Merkez Bankası'nın notunda, döviz kuru gelişmeleri enflasyon üzerinde geçici bir etkiye sahip olacağı belirtildi ve "Türkiye'de para politikası orta ve uzun vadeli fiyat istikrarı amacına odaklı olarak şekillenmektedir" denildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)