BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez temkinli duruşu sürdürecek!----

Merkez temkinli duruşu sürdürecek!

Merkez temkinli duruşu sürdürecek!
25 Şubat 2015 - 11:29 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), İktisadi Görünüm ve Para Politikası sunumunu yayımladı

TCMB'nin Sunumu'nda, temkinli para ve maliye politikaları ile makroihtiyati önlemlerin enflasyon ve enflasyon beklentilerini olumlu etkilediği belirtildi.

TCMB dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyrinin cari dengedeki iyileşmeyi desteklediğini belirtirken, dış talepte zayıf seyrin korunduğu ve iç talebin büyümeye ılımlı düzeyde katkı verdiği ifade edildi.

Sunumda uygulanan temkinli para ve maliye politikaları ile alınan makroihtiyati önlemlerin enflasyonu, özellikle enerji ve gıda dışı (çekirdek) enflasyon göstergelerini ve enflasyon beklentilerini olumlu yönde etkilediği belirtildi.

Dış finansman kalitesinin iyileşmeye devam ettiğini bildiren TCMB, gıda fiyatlarındaki oynaklığın manşet enflasyonu olumsuz etkileyebildiğine dikkat çekti. Sıkı para politikası ile Türk Lirası'nın gelişen ülke para birimlerine göre olumlu performans gösterdiği de vurgulanırken, Ocak'ta 1.92, Şubat'ın ilk 18 gününde ise 1.13 milyar dolar döviz satışı yapıldığı belirtildi.

"Enflasyondaki düşüşün kalıcı olması için para politikasında temkinli bir yaklaşım gerekmektedir" denilen sunumda, gıda ve enerji fiyatlarındaki artan oynaklığı da dikkate alan Kurul'un, faiz oranlarındaki indirimin ölçülü tutulmasını uygun gördüğü hatırlatıldı.

TCMB'nin sunumunda önümüzdeki dönemde para politikası kararlarının enflasyon görünümündeki iyileşmenin hızına bağlı olacağı da ifade edilirken, dün açıklanan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı raporunda olduğu gibi enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurların yakından izleneceği ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki temkinli duruşun sürdürüleceği de tekrarlandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)