BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez seçime kadar adım atmaz!----

Merkez seçime kadar adım atmaz!

Merkez seçime kadar adım atmaz!
22 Nisan 2015 - 17:10 www.finansgundem.com

JP Morgan, Merkez Bankası'nın bugün düzenlediği PPK toplantısını değerlendirdi

JP Morgan, bugün yapılan Para Politikası Kurulu toplantısından çıkan kararların, TCMB'nin ciddi bir piyasa baskısı ile karşı karşıya kaldığı sürece seçimden önce herhangi bir büyük adım atmayacağını gösterdiğini bildirdi.

TCMB'nin Türk Lirası cinsinden zorunlu karşılıklara ödenen faiz oranında küçük bir artırım yapmasının ve bir hafta vadeli döviz depo faiz oranlarını indirmesinin iki teknik ayarlama olduğunu belirten JP Morgan, bu kararların piyasa üzerinde herhangi bir etkisinin olmasının muhtemel olmadığını vurguladı.

JP Morgan bugün alınan kararların TCMB'nin seçimlerden piyasa dostu bir sonucun çıkacağı ve TL üzerinde baskının azalacağına veya seçimlerden sonra TCMB üzerinde baskının azalacağı ve daha cesur kararlar alınabileceğine oynadığını gösterdiğini belirtti.
TCMB'nin önümüzdeki günlerde TL likiditesini sıkılaştırmak için alanı olduğunu belirten JP Morgan, Türk Lirası'nın baskı altına girmesi halinde likiditeyi sıkılaştırmadan daha etkin strateji izleyerek Faiz koridorunun üst bandının artırılabileceğini de vurguladı.

JP Morgan, TCMB'nin bu seçenekleri olmasına karşın, seçimden önce statükoyu koruma yönünde hareket etmesini beklediklerini de tekrarladı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)