BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez likiditeyi sıkılaştırdı----

Merkez likiditeyi sıkılaştırdı

Merkez likiditeyi sıkılaştırdı
17 Aralık 2013 - 16:15 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi

TCMB Para Politikası Kurulu'nun bugünkü toplantısından çıkan kararları değerlendiren Goldman Sachs, TCMB'nin genel olarak beklendiği gibi tüm politika faiz oranlarını değiştirmediğini ancak likidite şartlarını daha da sıkılaştırdığını belirtti.
Buna rağmen TCMB'nin politika duruşunun genişlemeci olduğuna inanmaya devam ettiklerini ifade eden Goldman Sachs, TCMB'nin enflasyon ile mücadeledeki referansları ve uyguladığı politika çerçevesinin karmaşıklığını kredilibuite riskleri yaratmaya devam ettiğini vurguladı. Goldman Sachs, TCMB'nin gelecek 12 ayda faiz koridoru üst bandını oluşturan kredi verme faizini 225 baz puan artırarak yüzde 10'a çıkarması için alan gördüklerini de ifade etti.
TCMB'nin 24 Aralık 2013 tarihinde yapacağı 2014 para politikası açıklamalarına işaret eden Goldman Sachs, TCMB'nin politika çerçevesinde birkazç önemli değişiklik açıklamasının beklendiğini vurguladı. Goldman Sachs, TCMB'nin daha fazla şeffaflık ve öngörülebilirlik konusunda atacağı bir adımın bazı politika risklerinin azalmasına yardım edebileceğini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)