BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası'ndan hükümete uyarı----

Merkez Bankası'ndan hükümete uyarı

Merkez Bankası'ndan hükümete uyarı
05 Mayıs 2015 - 15:58 www.finansgundem.com

Fransa Merkez Bankası Başkanı Christian Noyer, hükümete, ekonominin istihdam yaratacak kadar iyi gitmediği uyarısını yaptı

Christian Noyer, bugün Merkez Bankası'nın yıllık faaliyet raporu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Noyer, "Temel olarak Fransız ekonomisi yeteri kadar iyi değil ve özellikle gençlere gerekli istihdam yaratılması konusunda çaresiz durumda" ifadesini kullandı.

Noyer, özellikle kamu borçlarının düşürülmesi konusunda hükümetin daha fazla çaba göstermesini istedi ve kamu borçlarının fazlalığının ekonomik istikrar için ciddi bir sorun teşkil ettiği uyarısında bulundu.

Bir puanlık artış 40 milyar euro yük getirecek

Faizlerde görülebilecek bir yükseliş nedeniyle bütçe açığının artmasının ekonomiyi daha da kırılgan bir hale getireceğini belirten Noyer, bir puanlık faiz artışının, kamu finansmanına yaklaşık 40 milyar euro yük getireceği öngörüsünde bulundu.

Noyer, 'ekonominin canlandırılması için rekabet gücünün artırılması ve iş gücü maliyetinin düşürülmesinin önemli olduğunu'' vurguladı.

Fransa'da işsizlik oranı yüzde 10'un üzerinde. AB Komisyonu tahminlerine göre, bu yıl Fransa'nın ekonomik büyüme hızı yüzde 1,1 oranında olacak.  Fransa'da bütçe açığının gayri safi milli hasılaya oranının yüzde 4'ü geçmesi AB Komisyonu'nun tepkilerine yol açıyor. Avro kriterine göre, bu oranın yüzde 3'ü geçmemesi gerekiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)