BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkez Bankası'nda değişim sürüyor----

Merkez Bankası'nda değişim sürüyor

Merkez Bankası'nda değişim sürüyor
03 Ağustos 2023 - 08:42 www.finansgundem.com

Hafize Gaye Erkan'ın MB Başkanlığı görevine getirildikten sonra başlayan banka içerisindeki yöneticileri değiştirme süreci devam ediyor.

Merkez Bankası Başkanı görevine getirilen Hafize Gaye Erkan, banka içerisindeki yöneticileri değiştirmeyi sürdürüyor. Görevi devraldıktan hemen sonra en yakın çalıştığı Başkanlık Ofisi Genel Müdürü ile İletişim Genel Müdürü’nü değiştiren Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan daha sonra Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Zahit Ateş’i görevden almıştı.

Erdoğan Süzer'in Sözcü'deki haberine göre Erkan şimdi de insan kaynakları yönetimini değiştirip Bilişim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığı’na yeni atama yaptı.

İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Betül Yılmaz görevinden aldı. İnsan Kaynakları Genel Müdürü Doğan Başar da istifa dilekçesi vererek görevinden ayrıldı. Erkan, Başar’dan boşalan genel müdürlük görevine Hüseyin Atsay’ı getirdi. Atsay’ın Merkez Bankası eski Başkanı Naci Ağbal zamanında da yönetimde yer aldığı ifade edildi.

Erkan ayrıca, bir süre önce genel müdürünü görevden aldığı Bilişim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığı’na da İbrahim Güvendik’i atadı.

Merkez Bankası’nda 3 başkan yardımcısı da geçen hafta Cumhurbaşkanı kararıyla değiştirilmişti.

Bakan Şimşek ve MB Başkanı Erkan, reel sektör temsilcileriyle görüştü

 

Ekonomistlerden Erkan'a "olumlu" not

 

Dünyaca ünlü finansçılar MB Başkanı Erkan'ı anlattı

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Necip Yazgılı03 Ağustos 2023 21:51

    Bankaların elinde düşük faizli çok miktarda Devlet tahvili vardı. Bu sebeple % 15 gibi düşük faizle başlayarak, vatandaşı bankalara kurban ettiler. Yazık.

  • Sıtkı Sapmaz03 Ağustos 2023 12:08

    Artık faizi konuşmanın bir anlamı kalmadı başlarken % 15 gibi çok düşük başlayarak büyük hata yaptılar. Başarılı olmaları imkansız. Yerel seçimlerden sonra hepsi gider. Yeni modele geçerler.

  • Mevlüt.ünal.03 Ağustos 2023 10:47

    Allah.geçmişlerine.rahmet.eylesin.rabbim.fitnefesat.minafıkların.şemrinden.emineylesi.rabim.nsuretiyle.yardımeylesin.amiyn.amin.

  • Yyd03 Ağustos 2023 10:44

    Eski tas eski hamam hiçbişeyin değiştiği yok dövize baskı piyasalara döviz satarak dövizi sabitleme ülke kaynaklarını sürekli yok pahasına eritme faizleri enflansyon altında tutarak halkın alım gücünü bitirme değişen en ufak değişim yok dahada kötü