BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkez Bankası'na 2 yeni üye geliyor----

Merkez Bankası'na 2 yeni üye geliyor

Merkez Bankası'na 2 yeni üye geliyor
20 Mart 2015 - 04:47 www.finansgundem.com

MB Banka Meclisi'nde görev süreleri 30 Nisan'da dolacak olan Şensoy ve Yalçın'dan boşalacak iki üyelik için 9 Nisan'daki genel kurulda seçim yapılacak

Merkez Bankası’nın 2014 yılına ait genel kurulu 9 Nisan perşembe günü yapılacak. Neşe Karanfil'in Hürriyet'teki haberine göre toplantıda 30 Nisan’da Banka Meclisi’nde görev süreleri dolacak Prof. Dr. Necdet Şensoy ve Abdullah Yalçın’dan boşalan iki üye için seçim yapılacak.


Prof. Dr. Necdet Şensoy          Abdullah Yalçın

Banka Meclisi’nde merkez bankası’nın işleyişine yönelik tüm kararlar alınıyor. Banka Meclisi personel kadrolarının onaylanması, Bankanın idare, teşkilat ve hizmetleri ile personeline ilişkin düzenlemeleri onaylıyor.

7 kişiden oluşuyor ve başkanlığını Başkan Erdem Başçı yapıyor. Genel Kurul’da Denetleme Kurulu için de üç üyelik seçimi yapılacak.

14 Nisan 2011’da başkan olan Başçı’nın görev süresi 2016 Nisan ayında doluyor. Merkez Bankası’nın genel kurulları genellikle nisan ayında yapılıyor.

TARİHİ DE DEĞİŞEBİLİYOR

Eğer Başçı’nın görev süresi dolduktan sonra genel kurul yapılırsa 9 Nisan 2015 tarihinde yapılacak genel kurul Başçı’nın son genel kurulu olacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)