BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası piyasayı şaşırtmalı!----

Merkez Bankası piyasayı şaşırtmalı!

Merkez Bankası piyasayı şaşırtmalı!
11 Nisan 2016 - 12:52 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Merkez Bankası'nın "radikal" adım atarak piyasayı şaşırtması gerektiğini açıkladı

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Cumartesi günü Samsun'da yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın "radikal" adım atarak piyasayı şaşırtması gerektiğini savundu.

Elitaş, Merkez Bankası'nın "radikal" adım atarak borçlanma maliyetlerini düşürmesi gerektiğini ve bu yolla yatırımların teşvik edilerek Türk şirketlerinin dünya piyasalarında daha rekabetçi hale geleceğini savundu.

Elitaş, geçen ay gecelik borç verme faizinde yapılan 25 baz puanlık beklenilen faiz indirimi gibi değil, piyasaları şaşırtacak derinlikte bir faiz indirimine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Elitaş "radikal" indirim ibaresine ilişkin sayısal bir açıklamada bulunmadı.

Elitaş, Faiz indirimleri sayesinde sanayicilerin sermayelerini faiz ödemeleri yerine yatırımlar için kullanabileceğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Elitaş, Merkez Bankası'nın repo ihalelerinin süresini 1 haftadan daha uzun bir süreye uzatabileceğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)