BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez Bankası kredi kartlarını takibe aldı----

Merkez Bankası kredi kartlarını takibe aldı

Merkez Bankası kredi kartlarını takibe aldı
09 Ekim 2021 - 09:08 www.finansgundem.com

Rusya’da finans sektörüne yönelik tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Merkez Bankası, kredi kartlarından para transferlerini kontrol etmeye karar verdi

Rusya Merkez Bankası, ülkedeki bankalar da dahil tüm ödeme sistemlerindeki katılımcılardan karttan karta bireysel para transferleri hakkında bilgi verilmesini istedi.

Kredi kuruluşlarına gönderilen Merkez Bankası talimatına göre, Tüm finans kuruluşlarının haziran ayında bir kredi kartından diğerine müşteriler tarafından yapılan para transferlerinin kontrolü hakkında Merkez Bankası’na bilgi vermesi, uygulama sırasında oluşan riskleri değerlendirmesi ve şüpheli gördüğü para transferlerinde işlem sahiplerinin gönderici ve alıcı verileriyle birlikte işlemlerin listelerini sunması zorunluluğu getirildi.

Rusya Merkez Bankası’nın para transferleri üzerindeki kontrol limitleri ve mekanizmalarla birlikte komisyon miktarı hakkında da bilgiye ihtiyacı olduğu vurgulanan belgede, ek olarak yasa dışı tabir edilen şüpheli işlemleri gerçekleştiren birey ve tüzel kişi hesaplarındaki aktivitelerin takip edileceği de vurgulandı.

Merkez Bankası, eylül ayında ülkedeki bankalarda kredi kartı olan vatandaşların tespit ettiği şüpheli banka kartı işlemlerini bloke etmeye başlayacağını duyurmuştu.

Merkez Bankası tarafından verilen bilgiye göre, banka kartı üzerinden çok sayıda kişiden günde 10’dan fazla para transferi veya ayda 50’den fazla transferin yanı sıra gün içerisinde en az 30 kredi kartı işleminin şüpheli işlem kategorisinde yer aldığı, ayrıca günde yüz bin rubleden fazla para transferi yapılan kartlarla ayda 1 milyon rubleden fazla işlem gören Banka hesaplarının da banka tarafından şüpheli görüldüğü ifade edildi.

Kredi kartıyla şüpheli para transferlerini bloke ederek ödeme kanalı olarak kullanılan kredi kartları veya elektronik hesapları kullanan çevrimiçi kumarhaneler ve finansal piramitleri içeren karanlık işletmelerle mücadele etmeyi amaçlayan Merkez Bankası, gün içerisinde en az 10 ve üstü, ayda 50’den fazla bireyler arası para transferleri ve işlem sayısını şüpheli olarak nitelendiriliyor.

Aynı zamanda gün içerisinde birkaç dakika aralıklarla aynı hesaplara yapılan para transferlerini de tehlikeli olarak gören banka, böylelikle fatura kesmeden müşterilere verdiği hizmet için bireysel kredi kartı üzerinden ödeme kabul eden ve bu şekilde vergi ödemeyen küçük işletme temsilcilerinin önünü kapamış oluyor.

Merkez bankalarının büyük hatası

Merkez Bankası açıkladı: Piyasalar ters düz olabilir

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)