BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası faiz indirmeyecek----

Merkez Bankası faiz indirmeyecek

Merkez Bankası faiz indirmeyecek
21 Mart 2016 - 11:30 www.finansgundem.com

Nomura Gelişen Piyasalar Stratejisti Tim Ash, Merkez Bankası'nın bu hafta nasıl bir karar alacağına dair beklentilerini açıkladı

Nomura Gelişen Piyasalar Stratejisti Tim Ash Türk varlıklarında son dönemdeki ralliyi ve beklentileri Bloomberg HT'ye değerlendirdi.

Ash son zamanda Türk piyasalarında yaşanan rallinin sürdürülebilir olabileceğini belirtti. Ash, "Türk varlıklarında rallinin sürdürülebilir olduğunu söyledi. "Küresel ortam çok yapıcı, Türkiye'deki durum da öyle...Fed ihtiyatlı şekilde sıkı para politikasını sürdürüyor. Piyasa koşullarında olumlu yönde sürdürülebilirlik olabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Türk ekonomisinin zorlu dönemlerden geçtiğini hatırlatan Ash, yine de Türk ekonomisinin zor durumları atlatarak pozitif anlamda ilerleyeceğini söyledi.

MERKEZ FAİZİ İNDİRMEYECEK

Merkez Bankası'nın bu hafta nasıl bir karar alacağına dair soruya ise Ash "Merkez Bankası bence bu noktada faiz indirimine gitmeyecektir. Merkez Bankaları çok ihtiyatlı davranıyor, ihtiyatlı olmaya devam edeceklerdir" yanıtını verdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)