BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez bankaları arasındaki uyumsuzluk azalıyor----

Merkez bankaları arasındaki uyumsuzluk azalıyor

Merkez bankaları arasındaki uyumsuzluk azalıyor
09 Haziran 2017 - 20:13 www.finansgundem.com

Dünya çapında merkez bankaları henüz uyum içinde olmasa da, aralarındaki uyuşmazlık azalmaya başlıyor

Avrupa Merkez Bankası, Perşembe günü teşvik programından çıkmaya doğru temkinli bir şekilde ilerlediği işaretleriyle faiz oranlarının daha fazla düşebileceğini işaret eden söyleme yer vermedi. İngiltere Merkez Bankası yetkilileri, gelecek yıllarda gevşek politikayı kademeli bir şekilde kaldırmayı düşünüyor, ancak ülkedeki genel seçimin karışık sonuçlarının yansımalarının değerlendirilmesi gerekiyor. Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) ise teşvik politikasını yakın zamanda kaldırma gibi bir niyeti yok. 

Fed, diğer merkez bankalarının önüne geçmiş vaziyette. 13-14 Haziran'da yapılacak toplantıda, Fed'in faizlerde dördüncü kez artışa gitmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra, Fed, 4.5 trilyon dolar değerindeki bilanço tablosunu küçültme planı oluşturuyor. Fed, bu süreçte küresel piyasaları sarsmaktan kaçınarak temkinli hareket ediyor. Bunların yanında Çin, politika yapıcılar finansal sistemin bir kısmında kaldıraçlı işlemleri azaltma yolları ararken para piyasalarında sıkılaşmaya izin veriyor. 

Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yeni oluşmaya başlayan senkronizasyon, ilerleme kaydeden küresel büyümeyle birlikte geliyor. Merkez bankalarının arasındaki uyum, enflasyon hedeflerinin tutturulamamaya devam etse de, giderek artıyor. İşgücü piyasalarındaki gevşeklik, bir çok yerde sona eriyor ve IMF'nin tahminlerine göre, küresel üretimde bu yıl yüzde 3.5'lik bir artış bekleniyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)