BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez bankaları altına gömüldü----

Merkez bankaları altına gömüldü

Merkez bankaları altına gömüldü
14 Şubat 2013 - 11:24 www.finansgundem.com

Altın Konseyi, merkez bankalarının geçtiğimiz yıl son 48 yılın en büyük altın alımlarını yaptığını açıkladı

Dünya Altın Konseyi, altın fiyatlarının rekor düzeylere tırmanmasıyla merkez bankalarının geçtiğimiz yıl rezervlerine son 48 yılın en büyük ölçekli altın eklemesini yaptıklarını söyledi.
Londra'daki sektör grubu, bankaların dördüncü çeyrekte 145 metrik ton altın alarak, 8 çeyrek üst üste net altın alımı yaptığını açıkladı. Konseyin tahminlerine göre merkez bankaları geçtiğimiz yıl altın rezervlerini 534.6 ton genişleterek 1964'ten bu yana en büyük miktara işaret etti. Merkez bankalarının 2012'deki altın alımları 2011'deki seviyenin de yüzde 17 üzerinde oldu.
Brezilya'dan Rusya'ya ülkeler yatırımcıların ellerinde rekora yakın düzeyde altın destekli ETP tuttuğu dönemde rezervlerine altın ekliyor. Külçe altın 2012'de 12. kazançlı yılını kaydederek son 90 yılın en iyi dönemine işaret etti. Külçe altının onsu 12 aylık dönemde ortalama 1,669 dolardan fiyatlandı.
Gelişmekte olan ülkelerin öncülüğündeki merkez bankaları alımlarındaki mevcut hızın güçlü olmayı sürdürmesini beklediklerini söyleyen konseyin yatırım araşırmaları direktörü Marcus Grubb, bu akımın büyük oranda dolar ve euroya aşırı bağlılıktan kurtulmaya çalışılarak çeşitlendirmeye gitme eğiliminden kaynaklandığını belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)