BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel’den Türkiye açıklaması----

Merkel’den Türkiye açıklaması

Merkel’den Türkiye açıklaması
22 Temmuz 2021 - 14:25 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile ilgili kapsamlı bir açıklama da yaptı. Türkiye’nin AB ile yaptığı anlaşma kapsamında Suriyeli mültecileri kabul etmesini öven Merkel, “Ankara ile daha yakın ilişki istiyorum” dedi.

Fakat Merkel, Türkiye’nin AB üyeliği ile ilgili ise karamsar ifadeler kullandı. Merkel, “Türkiye’nin AB’ye üye olabileceğini sanmıyorum” derken, “Türkiye Suriyeli mülteciler konusunda çok iyi iş yapıyor. Türkiye ile bu anlaşmanın sürmesini istiyorum” dedi.

“UMUDUM KIRILMADI”

Ankara-Atina hattında son dönemde tırmanan Kıbrıs gerilimi ile ilgili açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, tarafların anlaşabileceği yönünde umudunun olduğunu söyledi.

Gazetecilerle sohbet eden Merkel, “Türkiye ile Yunanistan’ın Kıbrıs üzerindeki adımları ilişkiyi zor bir hale getirdi. Farklılıkları çözmek için sabretmek gerekecek. İki ülke arasında yaşanan bu gerilim cesaretimizi kırmadı” dedi.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ OLAY YARATTI

İki ülke arasında tekrar tırmanan gerilim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs’ı ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarla zirve yapmıştı. Erdoğan, ziyareti sırasında Maraş bölgesinin bir kısmının daha açılacağını açıklamıştı.

Rum Kesimi konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde tartışmak için başvuruda bulunurken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de BMGK nezdinde sert bir yanıt vermeye çalıştıklarını söylemişti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de sözcüsü aracılığıyla açıklama yapmıştı. Guterres, yaşanan gelişmelerden dolayı derin endişe duyduğunu söylemişti.

Peru'da Kovid-19 dolandırıcılığı

Dünyanın en mutlu meslekleri açıklandı!

Rusya, ilk defa bir ülkeyi AİHM'ye şikayet etti

Arjantin, kimlik kartlarında kadın-erkek sınırlamasını kaldırıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mülteci sorunu23 Temmuz 2021 08:51

    Ülkem adına yazık, milyonlarca Suriyeli ve şimdi de Afgan vs. bu millet bu yükü kaldıramaz, zaten yeterince baktı, bir sürü probleme neden oldu, ilerideki tehditler çok daha kötü olacak, olay müslüman mazlum sorunu olmaktan çıktı, hani kapılar açılmıştı bırakın istedikleri yere gitsinler, kadının konuşmasına bakın para veriyorlar aman bize göndermeyin sizde kalsınlar diyorlar, bizim ülkemiz Avrupa’nın güvenliği için toplama kampı mı kardeşim, yıllardır zaten ekonomik sıkıntı içindeki bu millete yazık değil mi?.İktidar maalesef halka rağmen yanlış yapıyor, referandum olsa çoğunluk istemez, zaten seçimlerde Suriye, Afgan mülteci sorunu, Ekonomik sıkıntı, EYT lilerin görülmeyen sorunları, israf vs belirleyici olacak, iktidar hala bunun farkında değil, oysa 2000 lerin başında umudumuzdu ve güzel işler yapmışlardı, yazık olacak.

  • Performans23 Temmuz 2021 18:54

    Ak partinin Sağlık alanında, Milli Savunmada, İç İşlerinde, Dış İşlerinde, Enerjide, Ulaşımda, Teknolojide gösterdiği güzel performansı yukarıdaki konularda da vatandaş olarak bekliyoruz..Lütfen bunları görelim.