BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkel, kendisini şikayet eden bakanın yetkilerini aldı----

Merkel, kendisini şikayet eden bakanın yetkilerini aldı

Merkel, kendisini şikayet eden bakanın yetkilerini aldı
06 Ocak 2021 - 15:02 www.finansgundem.com

Almanya Sağlık Bakanı Spahn, Avrupa ülkelerine Merkel'i şikayet edince, Merkel de Spahn’ın aşı yetkilerini elinden aldı. Alman halkı da, "Kendi ürettiğimiz BioNTech aşısını olamıyoruz" diye tepki gösteriyor.

Almanya’da geliştirilen ve üretilen BioNTech aşısı, Berlin'i krize sebep oldu.

İngiltere, ABD, İsrail, Çin ve Rusya'nın aşılamaya başlaması ile “Bizim aşıyı başkaları oluyor. Biz olamıyoruz” diyen Almanya halkını ayağa kaldırdı.

Başbakan Merkel, aşı politikasında AB ile ortak hareket edilmesini eleştiren ve Fransa, Hollanda ile İtalya'ya mektup yazıp, “Bu yüzden büyük devletlere kalmadı” diyen Sağlık Bakanı Jens Spahn'ı devreden çıkararak aşı politikasına bizzat el koydu.

Krizin en büyük nedeni ise politikalar sonucunda AB'nin sadece BioNTech aşısına almak zorunda olup, alamaması ve diğer ülkelerin onaylanan üç aşıya birden ulaşıp, aşılamaya başlaması.

YENİ BİR EKİP KURDU

Sağlık Bakanı Spahn, Merkel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in, ‘Avrupa Birliği'nde herkese jest yapma uğruna’ büyük devletleri Almanya, Fransa, İtalya ve Hollanda'ya aşısız bıraktığını savundu. Bu sözlerin yer aldığı mektup ise Merkel'i kızdırdı.

Daha önce de parti içindeki çeşitli görevlendirmelerde Spahn ve ekibinin desteklediği adaylar kazanmış ve Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble de, Spahn'a destek vermişti. Görevden ayrılmasına yaklaşık 8 ay kalan Merkel ise son gelişmeler aşı için içinde Spahn'ın bulunmadığı yeni bir ekip oluşturdu.

AB UCUZA KAÇTI

Avrupa Birliği, yaz aylarında uyguladığı politikalarla doğru çizgideydi. 6 üreticiden 2 milyar doz aşı ısmarlandı ancak kış başladığında corona beklenenden hızla arttı. Pahalı olan BioNTech/Pfizer ile Moderna'nın dışında, ucuz AstraZeneca ve diğerleriyle de anlaşan AB, bu kez o aşılar yetişmediği, ölümler de arttığı için kamuoyu baskısıyla karşılaştı. Pahalı aşılardan daha fazla almayan AB şimdi bu açığı kapatmak için çırpınıyor.

AstraZeneca henüz AB'de onaylanmadı. Fransız aşısı Sanofi'de aksilikler çıktı ve özellikle Almanya, Avrupa'da İngiltere'nin gerisinde kaldı. İngiltere'de şu an BioNTech, Moderna ve AstraZeneca aşıları uygulanıyor. Almanya'da ise bir tek BioNTech var.

Almanya'da fırtınaya 'Ahmet' ismi

Korona virüs için yeni tedavi umudu

Kovid-19 mutasyonu yaş gruplarını hangi oranda etkiliyor?

Danimarka’da korona tedbirleri nedeniyle en fazla 5 kişi bir araya gelebilecek

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan: 'Mutasyonlu virüste ölüm daha az'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)