BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemur emeklilerinden seyyanen zam talebi----

Memur emeklilerinden seyyanen zam talebi

Memur emeklilerinden seyyanen zam talebi
29 Eylül 2023 - 13:05 www.finansgundem.com

Ankara'da, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Emekli Memur-Sen üyeleri, kamu görevlilerine yapılan seyyanen zammın memur emeklilerine de yansıtılması ve ocak ayı beklenmeden memur aylıklarına zam yapılması talebiyle açıklamada bulundu.


Emekli Memur-Sen üyesi yaklaşık 50 kişi, Altındağ'ın Ulus semtindeki Zafer Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

'Hükümetten talebimiz büyük değil, emekliler devlete yük değil' yazılı pankart taşıyan grup, 'Yılların emeği yok sayılmasın', 'Yasa, statü istiyoruz' diye slogan attı. 

Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, grup adına açıklama yaptı. Küçükkösen, emekliliğin devlete maliyet olmadığını belirterek, "Bizler, ekonomik zorluklarla mücadele ediyor, ay sonunu nasıl getireceğiz sorusuyla günlerimizi geçiriyoruz. Hayatımızın geri kalan kısmını, insan onuruna yakışır bir maaş elde ederek, kaygısız ve mutlu geçirmek, bizlerin en doğal hakkıdır. Son dönemlerde uygulanan sıkılaşma politikaları, mali disiplin hükümleri ve diğer uygulamalar, özellikle emekliler üzerinde uygulanmaktadır. Mevcut durumda, kamu görevlisi emeklilerinin alım gücü düşmüş, ekonomik kayıpları artmıştır. Emekli zammı ötelendikçe de emeklilerin kaybı büyümüştür" ifadelerini kullandı.

1 Ekim'de açılacak Meclis'in önceliğinin emekliler olması gerektiğini söyleyen Küçükkösen, "Beklentimiz, kamu görevlilerine yapılan seyyanen ödemenin emeklilere yansıtılması, çalışan ile emekli arasındaki uçurumun azaltılması, sorunların çözüme kavuşturulmasıdır. Ocak ayı beklenmeden, emeklilerin sorunları çözüme kavuşturulmalı, ekonomik kaygıları son bulmalıdır" dedi.






YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.29 Eylül 2023 20:38

    EVİ OLMAYIP KİRADA OTURAN EMEKLİLERE YA AYLIK 8000 TL KİRA YARDIMI YAPILMALI YA DA BELEDİYELERCE AYLIK 3000 TL YE SÜRESİZ KİRALIK KONUT TAHSİS EDİLMELİDİR