BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis'te yeni dönem hazırlığı----

Meclis'te yeni dönem hazırlığı

Meclis'te yeni dönem hazırlığı
06 Mayıs 2023 - 12:08 www.finansgundem.com

TBMM'de mevcut milletvekillerinden aday olmayan ya da partisi tarafından aday gösterilmeyen 319 milletvekili, Meclis'teki odalarını topluyor. Boşalan odalar, kura çekimi sonucu yeni gelen milletvekillerine verilecek.

14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimleri'nde aday olmayan milletvekilleri, Meclis'teki odalarını boşaltıyor. Meclis personelinin yeni döneme hazırladığı odalara, seçim sonrası çekilecek kura ile yeni sahipleri yerleşecek.

Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), mevcut milletvekillerinden 319'u aday olmadı ya da partisi tarafından aday gösterilmedi. Listelerde yer alamayan milletvekilleri, Meclis'teki odalarını topluyor.

Boşalan odalar, Meclis personeli tarafından temizlenerek tadilattan geçirilecek. Ardından kura çekimi sonucu yeni gelen milletvekillerine verilecek.

27'nci dönem AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz da yeniden aday olmayan vekillerden. Yavuz, 5 yıl boyunca Meclis'teki odasında çok sayıda misafiri ağırladı. Şimdi odasındaki eşyaları kolilere yerleştiriyor.

Yavuz, şunları söyledi:

"Bu odada çok şey yaşandı. Türkiye'nin her şehrinden misafirlerimiz oldu. Odayı birazcık ev havasına sokayım diye düşündüm. Çoğunu götürdüm. 14 Mayıs'tan sonra kurayla belirleniyor odalar. Devam eden arkadaşlarımız kendi odalarında kalabiliyor ama burası artık yeni bir vekilimize nasip olacak. Inşallah iyi hizmetler yapmayı nasip eder."

Odalarını boşaltmaya başlayan milletvekillerine Meclis yönetimi de lojistik destek veriyor. Eşyaların taşınması için eleman desteği de sağlanıyor.

Meclis son mesai haftasına giriyor: İşte gündemdekiler...

Meclis'teki dokunulmazlık dosyaları rekor sayıya ulaştı

Meclis, yargıda yeni düzenlemeler için mesai yapacak

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)