BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis'te yemin töreni! İşte ayrıntılar----

Meclis'te yemin töreni! İşte ayrıntılar

Meclis'te yemin töreni! İşte ayrıntılar
17 Kasım 2015 - 15:06 www.finansgundem.com

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, milletvekili yemin töreni öncesinde geçici Meclis Başkanı olarak konuşma yaptı

26. Dönem 1. Yasama Yılı, TBMM Genel Kurulu'nda, milletvekillerinin ant içme töreni yapılıyor. "En yaşlı üye" sıfatıyla geçici Meclis Başkanlığı yapan Deniz Baykal'ın konuşmasından sonra milletvekilleri yemin ediyor.

17.00 HDP'Lİ VEKİL YEMİNİNE ARAPÇA BAŞLADI

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yeminine Arapça başladı. Aslan'ın Arapça sözlerinin Türkçe karşılığı "Kardeşlik ve halklar arası selamet için" olduğu öğrenildi. Aslan, anayasadaki yemin metninin tam olarak okuduğu için yemini kabul edildi.

16.15 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TBMM'DEN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26. Dönem milletvekili yemin töreni dolayısıyla geldiği TBMM'den ayrıldı. TBMM'de yaklaşık 1 saat kalan Erdoğan, yemin törenini bir süre takip ettikten sonra Meclis Genel Kurulu Salonu'ndan ayrıldı.

16.00 LEYLA ZANA'NIN YEMİNİ KABUL EDİLMEDİ

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, yeminine Kürtçe 'Biji Aşiti' sözüyle başladı. Zana ardından Anayasa'daki milletvekili yemin metnini okudu. Zana ayrıca metnin sonunda "Büyük Türk milleti" yerine "Büyük Türkiye Milleti" ifadesini kullandı.

15.45 DAVUTOĞLU NEDEN YEMİN EDEMEDİ?

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hükümeti kurma görevini almak için daha erken yemin edeceği ve Beştepe'ye gideceği ifade edilmişti.

Ancak yemin töreni her zamanki gibi milletvekillerinin seçim bölgelerinin alfabetik sırasına göre yapılmaya başlandı. Davutoğlu'nun erken yemin etmeme nedeni ise Başkanlık Divanı’na zamanında başvuru yapılmamış olması gösterildi. Davutoğlu, seçim bölgesi Konya'nın sırası gelince yeminini edecek.

15.25 MİLLETVEKİLLERİ YEMİN EDİYOR

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilileri seçim bölgelerinin alfabetik sırasına göre kürsüye gelerek yemin ediyor.

MECLİS YEMİN METNİ SÖZLERİ

Milletvekilleri, Anayasa'da yer alan "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim" yemin metnini okuyor.

İŞTE DENİZ BAYKAL'IN AÇIKLAMASI

"En yaşlı üye" sıfatıyla geçici Meclis Başkanlığı yapacak olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yemin töreni öncesi konuşma yaptı:

"5 ay içinde iki ayrı seçim yaşayan Türkiye'de meclis olarak toplanıyoruz. Tarihi çatı altında birikte görev yapacağımız siz değerli vekiller selamlıyorum.

Partiler arasında uzlaşma artık zorunlu olmaktan çıkıyor. Bu durum yanılgı olarak görülmemelidir. Demokrasi özünde iktidar ile muhalefetin diyalog içinde çalışmasına dayalıdır.

SURİYE YANGINI

2.2 milyon mülteciyi kollarını açış ülkemiz en büyük fedakarlıı yapmıştır. Ortadoğu'daki yangının Türkiye'ye sıçramasına engel olmak zorundayız.

Herkesin etnik kimliği onun şerefidir ama siyasetimiz etnik soy sop siyaseti din inam siyaseti değildir olmamalıdır.

1 MART TEZKERESİ

Ne kadar onur vericidir ki TBMM 1 Mart 2003'te tezkereyi redderek şerefli bir karar almıştır. Bu kararı alanlar bu Ortadoğu cehennemini 12 yıl önce öngörerek karşı çıkmıştır. Bugün TBMM'nin yine kendisine yakışanı yapacağına inanıyorum.

PARALEL YAPI GÖNDERMESİ

Laikliği dinsizlik olarak sunmanın nelere yol açmakta olduğunu görüyoruz. Devleti cemaatleştirmenin sakıncalarını görenlerin, mezhep ve din dayatmalarının ne sonuçlar doğurcaklarını gördüğünü savunuyoruz.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)