BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis'te kritik oturum başladı----

Meclis'te kritik oturum başladı

Meclis'te kritik oturum başladı
19 Mart 2014 - 15:11 www.finansgundem.com

TBMM Genel Kurulu, 4 eski bakanın fezlekelerini görüşmek üzere olağanüstü toplandı

Fezleke görüşmeleri olaylı başladı. 17 Aralık operasyonu sonrası görevlerinden ayrılan 4 eski bakan hakkındaki görüşmeler gergin başladı. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ile muhalefet arasında fezleke tartışması başladı. Fezleke tartışmaları sonrası oturuma ara verildi. Aranın ardından görüşmelere yeniden başlandı.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ NURETTİN CANİKLİ KÜRSÜDE

Canikli konuşma yapmak için kürsüye çıktı ancak muhalefet usulü tepki gösteriyor.

Canikli, "Bu soruşturma bitmemiş, iddianame aşamasına geçmemiş bir soruşturma. Anayasa ve CMUK açısından bu bilgiler gizlidir. Biz hiçbirşeyi kapatmıyoruz. Biz açık bir şey söylüyoruz. Soruşturma komisyonu kuralım diyoruz. 4 eski bakan da başvuru yapmış. Komisyon üyeleri hertür gizli bilgiye ulaşabilir. Bu bilgiler hepinizin elinde çarşaf çarşaf var ama kimse kanunların suç saydığı bir fiili işlemeyi talep edemez. Amacınız bu tür bilgiler hangi amaçla servis edilmekse buna hizmet etmektir. Kim ne yapmışsa ortaya çıkması için bir talebiniz olsa gereğini yapasınız.

FEZLEKELER OKUTULMAYACAK

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, savcılığın gizlilik kararı nedeniyle fezlekelerin okutulmayacağını açıkladı.

OTURUM YENİDEN BAŞLADI

Meclis'teki fezleke oturumu yeniden başladı. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut bilgilendirme yapıyor.

OTURUMA ARA VERİLDİ

Yaşanan gerginlik sonrası oturuma 10 dakika ara verildi.

AK PARTİ'DEN MUHALEFETE YANIT

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli muhalefete yanıt veriyor. Canikli, bu bilgiler kamuoyuna servis edildi. Bu bilgilerin tamamı herkeste mevcuttur. Bu bilgilerin vekillerden saklanması gizlenmesi gibi bir durum yoktur. Bu bilgilerin paylaşılması CMK adına bir sorun teşkil etmemektedir ancak dosyaların gizliliği devam etmektedir. İnternet ortamında tamamı servis edilmiştir. Buradaki hassasiyet hukuk kurallarının ihlal edilmemesi isteğindendir.

MECLİS'TE GERGİN ANLAR

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in tezkere sunuşlarında kullanılan ifadelere MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural tepki gösterdi. Sunuşta 'vekillere sunuldu' ifadesine Vural tepki gösteriyor. Bakanlara ilişkin sunuş yapılmamasına rağmen bu ibarenin metinde yer almasının yanlış olduğunu söyleyen Vural, sunuşun değiştirilmesini istedi.

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ TARTIŞMASI

Meclis Başkanvekili olarak Meclis'in ilk toplantısında mesai çizelgesine göre Meral Akşener'in görülmesine karşın Sadık Yakut'un görevlendirilmesine MHP tepki gösteriyor.

TOPLANTI YETERİ TAMAM

TBMM Genel Kurulu, CHP'nin isteği üzerine saat 15.00'te olağanüstü toplandı. Genel Kurul'daki toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. CHP milletvekilleri ise tam kadro Genel Kurul'da yerini aldı. MHP ve BDP de görüşmeye katılıyor. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un yönettiği birleşimde önce elektronik yoklama yapıldı. Yoklama sırasında AK Parti sıralarında milletvekili sayısının azlığı dikkat çekti.

TBMM'DEN NOTLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, fezlekeleri Meclis'e taşıdı.

'Hırsızlık suç değil de bu mu suç. suçsa suç işliyorum'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 4 eski bakanla ilgili fezlekenin orijinalini beraberinde TBMM'ye getirdi.

Fezlekenin orjinaline basına da gösteren Tekin, bunun suç olup olmadığı yönündeki soruları ise şöyle yanıtladı: ''Yemişim suçunu. Hırsızlık suç değil de bu mu suç. Eğer bu suçsa suç işliyorum''

Bakanlar hakkındaki iddiaların öyle gazete küpürlerinden, haberlerden kaynaklanmadığını da vurgulayan Tekin, ''Bu iddialar öyle gazete iddiaları değil, devletin savcısının iddiaları. İşte fezleke. Bakanlar Kurulu'nun üçte biri suç işlemiş. Türkiye'nin dış politikasını da tehlikeye atmış. Fotoğraflar, belgeler, paralar ortada. Sadece bir vicdan lazım'' dedi.

İKTİDAR VEKİLLERİ EKRAN BAŞINDA

AK Partililer kuliste ekran başına kilitlendi. İçeri girmeyen AK Partili milletvekilleri yoklama sonucunu iktidar kulisindeki ekranlardan öğrenmeye çalışıyorlar.

AK Partili Salih Kapusuz muhalefeti eleştirerek, ‘’93 gündür vır vır laf üretiyorlar. Gerçekten bir şey yapma niyetleri olsa soruşturma önergesi verirlerdi. Soruşturma önergesi vermek için 55 imza yeterli’’ dedi.

O VEKİLLER MUHALEFET KULİSİNDE

17 Aralık operasyonuyla birlikte Ak Parti'den istifa eden Hakan Şükür, Muhammed Çetin, İdris Bal, Hami Yıldırım birlikte muhalefet kulisinde oturdukları dikkat çekti. Muhalefet kulisinde en dikkat çeken elinde kırmızı kaplı fezlekelerle CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin oldu.

CHP tam kadro katılırken MHP'nin de bir kaç eksikle TBMM'ye geldiği görüldü. BDP'den ise kuliste sadece 6 milletvekili vardı.

AK Partililer kuliste bekliyor. Muhalefetin 184 toplantı yeter sayısını görmek isteyen hükümet üyeleri de kuliste ve bahçede oylama sonucunu bekliyorlar. Hükümet kulisi de hareketli. Çok sayıda vekil var. Ancak Genel Kurul'a girmiyorlar.

HAKAN ŞÜKÜR: NASIL BİR BASKIDAN ÇIKTIĞIMI HEPİNİZ GÖRDÜNÜZ

Muhalefet kulisinde Hakan Şükür'e 'Meclis'in bu kulisinde olmak nasıl bir duygu?' diye sorduk. Şükür, ''Daha önce öbür kulisteydim ama burada da çok yakın arkadaşlarım var. Zaten sık sık onları görmeye geliyordum. Sonuçta TBMM tek bir açtı, hepimizin Meclis'i. Orası burası fark etmez. Bundan önce biliyorsunuz çok fazla konuşamıyordum. 17 Aralık'tan sonra nasıl bir baskıdan çıktığımı hepiniz gördünüz'' dedi.
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adalet19 Mart 2014 17:53

    Gizleyin, saklayın bakalım, nereye kadar gideceksiniz, hırsızlığın hesabı elbet birgün sorulur, kumdan kaleleriniz çöker elbet birgün..

  • AHALİ19 Mart 2014 17:43

    GAME OVER. ağlama sil gözlerini , nasıl olsa oyun bitti.

  • halk19 Mart 2014 17:08

    HALK OLARAK BİZDE İÇERİKLERİ BİLMEK İSTİYORUZ. MECLİS TV DEN FEZLEKELERİN KISITLAMA GETİRİLMEDEN OKUNMASINI İSTİYORUZ.

  • KORKU19 Mart 2014 16:32

    KORKU GÖZÜNÜ SEVEYİM SENİN. GENEL BAŞKANLARININ KORKUSUNDAN İÇERİ BİLE GİREMİYORLAR. NE KORKUYMUŞ BU BE. ALLAH KORKUSU DAHA AĞIR BASMALIYDI.

  • HAREKET19 Mart 2014 16:30

    HADİ HAREKETLENİN. BİZ HALK OLARAK HERŞEYİN AÇIĞA ÇIKMASINI BEKLİYORUZ. AK MI KARAMI GÖRELİM.

  • BEKLEYİŞ19 Mart 2014 16:30

    HADİ BEKLİYORUZ FEZLEKELERİN OKUNMASINI. ARTIK MİLLEK GÖRSÜN (:AK İLE KARAYI. MİLLETİ NASIL SÖMÜRDÜKLERİ GÖRÜLSÜN.DİĞER BAKANLARINDA İŞİN İÇİNDE OLDUĞU BELLİYDİ ZATEN. SESLERİNİ ÇIKARTMIYORLARDI.