BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis'e türban girecek mi?----

Meclis'e türban girecek mi?

Meclis'e türban girecek mi?
21 Ekim 2013 - 18:16 www.finansgundem.com

Kamuda başörtü serbestliğinin ardından şimdi bu sorunun cevabı aranıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratikleşme paketiyle kamuda başörtüsü serbestisi, "Meclis'te de başörtülü milletvekili olabilir mi?" sorusunu gündeme getirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, bayramdan sonra Meclis iç tüzüğünde değişiklik yapılabileceğini söylemesi beklentileri artırdı.
Bu durumda gözler, çarşamba günü Cemil Çiçek'in grup başkanvekilleriyle biraraya geleceği kahvaltılı toplantıya çevrildi.
O toplantıda, iç tüzüğü değiştirmek üzere kurulan uzlaşma komisyonunun çalışmaları değerlendirilecek ve bir yol haritası belirlenecek.
Toplantıda asıl merak edilen ise başörtülü kadın milletvekilleri için bir adım atılıp atılmayacağı.
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, "Süreçler bizden daha akıllı. İnanıyorum ki pozitif bir karar verilir" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay konuyla ilgili şunları söyledi: "Meclis'te bayan milletvekillerinin başının açık ve ya örtülü olmasıyla erkek milletinin uğraşmasını kafa yormasını çok garipsiyorum. Bunun bir inanç aidiyeti ya da inanç bağlılığı olarak değil, tam tersine Türkiye’de bir takım ayrışmalara zemin hazırlayacak başlangıçlar olarak görmek mümkün"
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise "Türkiye artık bunları aşabilecek noktaya gelmelidir" diye konuştu.
TBMM iç tüzüğünde başörtüsüyle ilgili bir madde bulunmuyor. 
Sadece "Bayanlar tayyör giyerler" ifadesi yer alıyor.
Başörtüsü milletvekilleri için de serbest bırakılırsa iç tüzükte adı nasıl konulabilir, sınırları nasıl çizilebilir, tüm bunlar için önümüzdeki günlerde bir mutabakat zemini aranacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)