BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMcDonald’s’ın Rusya zararı 127 milyon dolar----

McDonald’s’ın Rusya zararı 127 milyon dolar

McDonald’s’ın Rusya zararı 127 milyon dolar
29 Nisan 2022 - 10:00 www.finansgundem.com

ABD’li hızlı servis restoran zinciri McDonald’s, 14 Mart 2022’de Rusya’nın Ukrayna tutumuna yanıt olarak Rusya’daki 850 restoranını geçici olarak kapatacağını duyurmuştu

ABD’nin dünyaca ünlü hızlı yemek restoran zinciri McDonald’s tarafından yayınlanan mali raporda, şirketin Rusya ve Ukrayna’daki işine son vermesi sonucu oluşan zararın 127 milyon doları bulduğu bildirildi.

Toplam zararın 27 milyon dolarının kira, hizmet ve personel maaşlarından oluştuğu ifade edilen raporda, kalan 100 milyon dolarlık zararın ise fast food restoranlarının kapanması nedeniyle bozulabilecek ürünlerin imha edilmesinden kaynaklandığı açıklandı.

Mart ayında Rusya’daki tüm restoranlarını kapatan McDonald’s, daha önce Rusya’dan ayrılmasının bir sonucu olarak ayda yaklaşık 50 milyon dolar kaybedeceğini tahmin ederken, ancak Ukrayna’daki restoranların kapanmasıyla oluşacak zararını belirtmemişti.

Popüler fast food zinciri, Ukrayna’da 24 Şubat’ta, Rusya’da 14 Mart’ta faaliyetlerini durdururken, bu yılın ilk üç aylık mali raporuna göre bu iki ülkede çalışmanın yeniden başlamasının zamanlaması için herhangi bir tahminin yer almadığı da kaydedildi.

Şirketin başkanı Chris Kempzinski, McDonald’s yönetiminin durumu düzenli olarak analiz ettiğini vurgularken, hissedarlara en geç bir sonraki çeyreğin sonuna (Haziran 2022) kadar iş olanakları hakkında bir değerlendirme sunmayı umduklarını aktardı.

Genel olarak McDonald’s, küresel faaliyetlerinde uzmanların beklediğinden daha olumlu sonuçlar verirken, ilk çeyrek için şirketin toplam geliri yüzde 11 artarak 5,66 milyar dolara ulaştı.

Şirketin Üst Yöneticisi Chris Kempczinski, konuya ilişkin McDonald’s çalışanlarına ve franchise sahiplerine gönderdiği e-postada, Rusya’da McDonald’s bünyesinde 62 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti.

McDonald’s’ın yüzlerce yerel, Rus tedarikçi ve ortakla çalıştığına işaret eden Kempczinski, firmanın Rusya’da 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Kempczinski, şirketin değerlerinin Ukrayna’da ortaya çıkan “insani acıyı” görmezden gelemeyeceğini belirterek, “McDonald’s, Rusya’daki tüm restoranlarını geçici olarak kapatmaya ve pazardaki tüm operasyonları durdurmaya karar verdi.” ifadesini kullandı.

Rusya’daki tüm McDonald’s çalışanlarının maaşlarının ödenmeye devam edileceğini belirten Kempczinski, Rusya’daki restoranların ne zaman açılabileceğini tahmin etmenin ise imkansız olduğunu vurguladı.

Şirketin Ukrayna’daki ekibine anında finansal destek sağladığına işaret eden Kempczinski, Ukraynalı çalışanlara maaş ödemesinin de devam ettiğini bildirdi.

Amazon hisseleri sert düştü

 

Teknoloji şirketleri bilançolarını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)