BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMcDonald's'a 1 milyar dolarlık ırkçılık davası----

McDonald's'a 1 milyar dolarlık ırkçılık davası

McDonald's'a 1 milyar dolarlık ırkçılık davası
02 Eylül 2020 - 13:10 www.finansgundem.com

52 siyahi eski franchise sahibi, McDonald's'ın kendilerine beyazlara tanıdığı fırsatları tanımadığı, en kötü lokasyonlardaki restoranları işletmeye zorladığı gerekçesiyle dava açtı.

McDonald's'a 1 milyar dolarlık ırkçılık davası açıldı. 52 siyahi eski şube sahibi, fast-food devinin kendilerine, beyaz işletmecilerle aynı fırsatları tanımadığını iddia ederek ırk ayrımcılığında bulunduğunu öne sürdüler.

Davacıların iddiasına göre McDonald's, siyahi işletmecileri genellikle güvenlik ve sigorta maliyetlerinin yüksek, satış hacminin daha az olduğu, gelir düzeyi düşük mahallelere yönlendirdi.

CNBC'de yer alan habere göre davacılar, faaliyet gösterdikleri yıllar boyunca ortalama 4 ila 5 milyon dolar arasında gelir kaybı yaşadıklarını belirtti.

McDonald's ise iddiaları kabul etmeyerek, kendilerinin lokasyon için sadece tavsiyede bulunduğunu, son kararın franchise sahiplerine ait olduğunu söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)