BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMcDonald's bu ülkeden çıkıyor----

McDonald's bu ülkeden çıkıyor

McDonald's bu ülkeden çıkıyor
12 Temmuz 2013 - 12:31 www.finansgundem.com

Fast food devi McDonald's bir Avrupa ülkesinden çıkma kararı aldı. Peki neden?

Bir Avrupa ülkesinden çekiliyorMcDonald's ülkede yaşanan ekonomik krizi öne sürerek İzlanda pazarından çıkma kararı aldı.Fast food devi McDonald's İzlanda'da yaşanan ekonomik krizin firmanın ülkedeki karlılığı etkilediğini öne sürerek pazardan çekilme kararı aldıklarını açıkladı.
İzlanda'da bulunan 3 restoranını da kapatmayı ve daha açma planları olmadığını belirten fast food devi,  kararda işin ekonomik boyutunun yanı sıra, 300 bin nüfusu ile izole hayat süren bir ulusa ait operasyonel sistemin farklılığının da önemli rol oynadığını ifade etti.
İlk kez 1993 yılında İzlanda pazarına giren McDonalds'ın İzlanda şubelerinin sahibi Jon Gardar Ogmundsson, kararı almanın kolay olmadığını belirterek şöyle dedi;
" Restoranlarımızda servis ettiğimiz ürünler Almanya'dan geliyor. Tahmin edileceği gibi  bu durum da fiyatların normalin iki katına kadar çıkmasına sebep oluyor. Bir kilo soğan kalkasını başka ülkeden ithal ederken kar etmek mümkün değil. Zaten bu kadar çok iş yapıp böyle az kar eden bir başka şube bulamazsınız."
Ogmundsson, kapatılan McDonald's şubelerinin yerine daha çok kar ettirecek ucuz İzlanda yiyecekleri satmayı planladığını da sözlerine ekledi.
İzlanda'da bankaların çökmesinin ardından yaşanan küresel borç krizi ülkeye zora sokmuş ve 10 milyar dolarlık uluslararası yardıma bağımlı hale getirmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)