BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMB’yi eleştirmeyin, teşekkür edin----

MB’yi eleştirmeyin, teşekkür edin

MB’yi eleştirmeyin, teşekkür edin
24 Mayıs 2013 - 08:42 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Başekonomisti Akçay, TCMB politikalarının çok eleştiri aldığını ama bunun büyük haksızlık olduğunu söyledi

 Yapı Kredi Plaza'da düzenlenen "Yurtdışı piyasalar ve yeni yatırım fırsatları" konulu konferansta Türk yatırımcısına dünyadaki farklı borsalarda aynı anda işlem yapma fırsatını sunan Tradebox ürünü de tanıtıldı.
 Konferansa Yapı Kredi Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Volkan Kızltan'ın yanı sıra Yapı Kredi Başekonomisti Cevdet Akçay, Commerzbank Emtia Araştırma Bölüm Başkanı Eugen Weinberg ve Yapı Kredi Yatırım Baş Yatırım Stratejisti Murat Berk de katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Kızıltan, etkinlikte yurt dışı piyasalardaki gelişmelere, bu piyasaların dinamiklerine ve potansiyeline de ışık tutulduğunu belirterek, konferans vesilesiyle Tradebox'ı da tanıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 Kızıltan, Tradebox ile Yapı Kredi Yatırım müşterilerinin uluslararası birçok borsada, hisse senedi ve vadeli işlemleri kolaylıkla, hızlı bir şekilde, gerçek zamanlı piyasa verileriyle yapabildiğini belirterek, "Yapı Kredi Yatırım olarak, bireysel ve kurumsal yatırımcıların kullanımına sunduğumuz Tradebox'ın özellikle uluslararası ve alternatif piyasalara mevcut düşük faiz ortamında ilgi gösteren Türk yatırımcılara faydalı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
"Yabancı yatırımcının Türkiye'ye güveni çok arttı" 
Yapı Kredi Başekonomisti Cevdet Akçay ise Türkiye'nin kamu borcu dengesindeki "faiz ortamı normalleşmesi" destekli devrimsel dönüşümün, gelecek dönemin dengelerini yapısal şekilde etkilemeye aday olduğunu belirtti.
Akçay, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politikalarının gerek yurt dışı gerekse yurt içinde çok eleştiri aldığını ama bunun büyük haksızlık olduğunu belirterek, "Bu eleştirilere en iyi cevap, TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın en iyi Merkez Bankası Başkanı seçilmesi oldu. Her Türk vatandaşının TCMB'ye bir teşekkür borcu var" dedi.
Yabancı yatırımcının Türkiye'ye güveninin çok arttığını belirten Akçay, Türkiye'nin yeni enstrümanlara ihtiyacının artacağını bu nedenle portföy ve enstrüman çeşitliliğinin önem kazandığını söyledi.
Akçay, Türkiye'nin 2008'deki Türkiye olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Bütçe tarafından yabancı yatırımcı için hiç bir risk yok. Hatta hiç bir yabancı yatırımcı bütçede ne oluyor diye bakmıyor bile. Bu durum Türkiye için oldukça önemli ve hala nasıl 'Türkiye aynı Türkiye' diyebiliyorlar şaşırıyorum. Türkiye zenginleştikçe yaklaşık 15 yıl içinde cari açık sorunu kalmayacak."
"Altın gibi değerli metaller piyasadan negatif şekilde ayrıştı"
Commerzbank Emtia Araştırma Bölüm Başkanı Eugen Weinberg ise 2013'te Çin'de yaşanan soğuma belirtileri ile sanayi ham maddesi olan bakır gibi baz metaller ve ABD makro dengelerinde yaşanan olumlu gelişmeler neticesinde altın gibi güvenli liman olarak görülen değerli metallerin, hisse senedi piyasalarından negatif şekilde ayrıştığını kaydetti.
Yapı Kredi Yatırım Baş Yatırım Stratejisti Murat Berk ise Amerika'da emlak ve işsizlik gibi ekonomik verilerin hız kaybetse de güçlü seyretmeye devam ettiğine dikkati çekerek, "Bono, emtia ve bazı gelişmekte olan ülke hisselerinin değerleme açısından cazibelerini kaybetmeye başlamasıyla fonların tekrar Amerikan hisse senetlerinde ağırlıklarını artırdıklarını gözlemliyoruz" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)