BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMay, Brexit için Brüksel'e gidiyor----

May, Brexit için Brüksel'e gidiyor

May, Brexit için Brüksel'e gidiyor
22 Kasım 2018 - 12:12 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Theresa May, AB ile gelecekteki ilişkilerin taslağına sonu şeklini vermek için Cumartesi tekrar Brüksel'e gidecek

İngiltere Başbakanı Theresa May, taslak Brexit anlaşması hakkındaki görüş ayrılıklarını gidermek için Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile dünkü görüşmesinden sonuç alamadı. May ülkesinin AB ile gelecekteki ilişkilerini belirleyecek anlaşmaya son şeklini vermek için Cumartesi günü tekrar Brüksel'e gidecek. May partisinde taslak Brexit anlaşmasına karşı çıkan muhalifleri ikna edecek tavizleri almak için dün Juncker ile biraraya geldi. 
May görüşmeden sonra yaptığı açıklamada "Ele aldığımız bazı sorunlar hâlâ devam ediyor. Bu süreci nasıl sonuçlandırabileceğimizi ele almak için Juncker de dahil olmak üzere daha fazla görüşme yapmak üzere Cumartesi günü Brüksel'e döneceğim" dedi. 
İngiltere'nin AB'den ayrılmasına dört aydan biraz uzun bir süre kaldı. May, Pazar günü Brexit anlaşmasına AB liderlerinden destek almadan önce anlaşmanın ana hatlarını kesinleştirmeye çalışıyor. 
AB diplomatları kendilerine Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Pazar günü onay öncesi son bir görüşme için gelmek istemediğinin söylendiğini ifade etti. Bu durum anlaşmanın nihai halinin Pazar gününe hazır olması gerektiğini gösteriyor. Diğer yandan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, tartışmalı Cebelitarık yarımadası konusunda güvence kazanmadığı takdirde taslak anlaşmaya aleyhine oy kullanma konusunda ısrarlı. İngiltere Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre May, 
Sanchez ile konuşarak İngiltere, İspanya hükümeti ve Cebelitarık hükümeti arasında iyi bir ilişki bulunduğunu ve İngiltere ve Cebelitarık'ın bu görüşmelerin devam etmesini beklediğini belirtti. 
May, İngiltere ve Avrupa Birliği'ndeki müzakerecilerin metin üzerinde çalışmaya devam edeceğini ifade ederek, "Kalan sorunları çözebilmeleri için onlara yeterince yön verebileceğimize inanıyorum" dedi. 
Avrupa Komisyonu sözcüsü, May'ın Juncker ile yaptığı toplantıda "çok iyi ilerleme" olduğunu söyleyerek "çalışma devam ediyor" dedi. 
Brüksel'deki diplomatlar AB devletlerinin balıkçılık hakları ve ticaret ilişkileri konusundaki endişelerinin Brexit anlaşması çerçevesine dahil olacak bir siyasi deklerasyon ile büyük ölçüde giderileceğini belirterek, İspanya'nın Cebelitarık hakkındaki kaygılarının mutabakat önündeki son engel olduğunu ifade ettiler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)