BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaske üreticileri fırsatçılara isyan etti----

Maske üreticileri fırsatçılara isyan etti

Maske üreticileri fırsatçılara isyan etti
12 Haziran 2020 - 10:07 www.finansgundem.com

Maske üreticileri, önceden 2 dolara aldıkları maske kumaşını şimdi 20 dolara almaları ve lastik kilo fiyatının 40 liradan 80 liraya çıkması nedeniyle sitem etti. Yetkililerden, fırsatçılara geçit vermemelerini istediler.

Korona virüs salgınıyla birlikte maske günlük hayatın bir parçası haline gelirken, üreticiler fırsatçılara sitem etti. Malatya'da, maske üretimi yapan firma sahipleri, üretimde kullandıkları kumaşın kilosunu daha önce 2 dolara şu an ise 20 dolara aldıklarını söylediler. Firma sahipleri, fırsatçılara karşı yetkililerden destek istedi.

Maske üretimi yapan bir firmanın sahibi Ali Pektaş, "Maske konusunda dünyada söz sahibi olabiliriz. Ancak kullandığımız malzemelerin fiyatlarının fırsatçılar tarafından sürekli artırılması nedeniyle maliyet ortalaması tutturamıyoruz. Üreticiler kumaş konusunda sıkıntı yaşıyor. Maske kumaşının pandemi öncesi kilo fiyatı 2 dolardı, şu an 20 dolar. Yine lastiğin 40 lira olan kilosu 80 liraya yükseldi. Buna bir standart getirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

'ANLAŞMAMIZ 1.5 MİLYAR ADET ÜSTÜNDE AMA ÖN GÖREMİYORUZ'

Kendilerinin 1 milyarın üzerinde maske siparişi aldıklarını aktaran Pektaş, "Tedirgin olduğumuz nokta diğer bileşenleri temin ederken neyle karşılaşacağımızı bilmememiz. Piyasada iş yapan bazı arkadaşlarımızın zararına mal gönderdiklerini biliyoruz" dedi.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)