BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMart ayı FOMC tutanakları açıklandı----

Mart ayı FOMC tutanakları açıklandı

Mart ayı FOMC tutanakları açıklandı
10 Nisan 2014 - 03:52 www.finansgundem.com

​​FOMC tutanaklarına göre, bazı yetkililer Fed'in faiz tahminlerinin yanlış algı yaratmasından endişe duyuyor

~~Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 18-19 Mart tarihlerindeki toplantısının tutanaklarına göre, bazı yetkililer, faiz oranı için yapılan tahmin medyanlarının parasal sıkılaştırmaya doğru bir adım olarak algılanabileceği konusunda endişe duyuyor.
FOMC'nin 18-19 Mart tarihlerinde yaptığı toplantının dün yayınlanan tutanakları ile birlikte basına verilen bir video konferans özeti, Fed'in faiz artırımı için işsizlik oranı hedefi belirleme politikasından vazgeçmeşi Mart ayı başlarında düzenlediği gizli bir video konferans ile kararlaştırdığını ortaya koydu.

Tutanaklarda, "Bazı üyeler, tahmin medyanındaki artışın, beklentileri abartı duruma getirdiğini belirtti. Üyeler, Faiz tahminlerinin FOMC'nin daha az destekleyici politikalara doğru bir adım attığı yönünde bir yanlış anlama yaratmasından endişe duyuyor" denildi.

ABD Hazine tahvili faizleri geçtiğimiz ay toplantı sonrasında, faiz oranlarının beklenenden daha yakın bir zamanda artırılabileceği öngörüsü ile yükselmişti. Tutanaklara göre Fed politika yapıcıları faiz tahminlerinde bir artışın faiz oranlarında piyasaların beklediğinden daha hızlı bir artışın olabileceği mesajı vermesinden duydukları endişeyi ifade ettiler ve faiz oranlarının bir süre daha çok düşük kalmaya devam edeceğini vurgulamanın üzerinde durdular. Fed Başkanı Janet Yellen, Mart ayı toplantısında tahvil alımlarının bu sonbaharda sonlanabileceği, faizlerin ise bundan altı ay sonra artırılabileceğini dile getirmişti.

Fed Mart ayı toplantısında da, önceki iki toplantıda olduğu gibi, tahvil alımlarını 10 milyar dolar azaltarak, 55 milyar dolara düşürdü ve azaltımın büyük olasılıkla ilerleyen dönemde kademeli olarak süreceğini yineledi.

Mart ayı toplantısının tutanaklarında ayrıca, "Üyeler, ekonomide iş gücü piyasası koşullarındaki süregelen gelişimi destekleyecek çapta geniş tabanlı bir güçlenme olduğu konusunda hemfikir" denildi.

Komite'nin son toplantısı sonrasında, faiz oranlarının işsizlik oranı yüzde 6.5'in üzerinde seyrettiği sürece düşük tutulacağı söyleminden vazgeçerek, karar alınırken daha geniş çapta verilerin inceleneceğini belirtildi. Aynı zamanda daha fazla sayıda Fed yetkilisi, faiz oranlarının beklenenden yakın bir zamanda artırılabileceği tahmininde bulunmuştu.
  
Tutanaklar, FOMC'nin toplam 16 üyesinden 13'ünün faiz oranlarının 2015'de artırılmasına ihtiyaç olacağına inandığınını, sadece 1 üyenin bu yıl ve 2 üyenin 2016'da faiz artırımı beklediğini de gösterdi.
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)