BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMarketlere 6 milyar TL ceza----

Marketlere 6 milyar TL ceza

Marketlere 6 milyar TL ceza
21 Kasım 2023 - 06:32 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yapılan denetimlerde, ilgili firmalara 6 milyar lira ceza kesildiğini açıkladı.


Yaklaşık 6 milyar TL tutarında para cezasının verildiğini ve kararların lehe sonuçlandığını belirten Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 358 milyon TL tutarındaki kararların ise aleyhe sonuçlandığını geride kalan tutarla ilgili olarak herhangi bir mahkeme sürecinin olmadığını belirtti.

Bolat, Rekabet Kurumu Kurul kararı ile kamuoyunda zincir marketler kararı olarak bilinen ve toplamda 2 milyar 682 milyon 539 bin TL ile en büyük idari para cezasının kesildiğini de ifade etti.

Para cezalarının sadece marka teşebbüslere verildiğine ilişkin eleştiriye yönelik olarak Rekabet Kurumu’nun açıklamasını da aktaran Bolat, cezaların teşebbüslerin ciroları üzerinden verildiği için teşebbüsün büyük ya da küçük olması gibi durumların ceza miktarı bakımından herhangi bir etkisinin bulunmadığını açıkladı.

Rekabet Kurumu’nun verilen para cezası kadar pazarın rekabete nasıl açılabileceğine yönelik rehberlik etme amacı olduğunu dile getiren Bolat, bu çerçevede çok sayıda soruşturmada ihlal karşısında rekabetçi ortamın nasıl sağlanacağını gösteren nokta atışı tedbirlerin de alındığını dile getirdi.

Bolat, verilen para cezalarının yanı sıra verilen kararların tüketici refahı üzerindeki etkilerini ölçmek üzere uluslararası standartlara uygun olarak yapılan analizlerle de 2021-2022 yıllarında tüketiciye 134,6 milyar TL fayda sağlandığının da görüldüğünü de sözlerine ekledi.

Türk Eximbank'ı ziyaretine yönelik kendi sosyal medyası üzerinden değerlendirmelerde bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Türk Eximbank, Ekim 2023 sonu itibarıyla ihracatçılarımıza 15,1 milyar dolar kredi, 18,5 milyar dolar sigorta ve garanti olmak üzere toplam 33,6 milyar dolar destek sağladı'' açıklamasını yaptı.

İhracatı Geliştirme AŞ'ye de ziyarette bulunan Bolat, sosyal medya hesabından “17 Kasım itibarıyla kuruma 15 bin 10 kefalet başvurusu yapıldı. Onaylanan 12 bin 340 başvuru ile ihracatçılarımızın yaklaşık 63,2 milyar lira tutarındaki kredisi için 53,4 milyar lira değerinde kefalet sağlanmıştır” açıklamasında bulundu.

Citigroup 300'den fazla üst düzey yöneticisini işten çıkardı

 

İYİ Partili Ümit Dikbayır istifa ediyor: Dikkat çeken banka hesabı detayı

 

Merkezi yönetim borç stoku 6.3 trilyon lira

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)