BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Mantıklı tavizler bekliyorum'----

'Mantıklı tavizler bekliyorum'

'Mantıklı tavizler bekliyorum'
30 Temmuz 2013 - 08:58 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Wasahington'da başlayan İsrail-Filistin görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dün Washington'da başlayan İsrail-Filistin görüşmelerinden "mantıklı tavizler" çıkmasını beklediğini söyledi. Kerry, ABD'nin İsrail'deki eski büyükelçisi Martin Indyk'in, zorlu geçmesi beklenen görüşmelerde ülkesinin Ortadoğu barış elçisi olarak görevlendirildiğini ve müzakerelere katılacağını  bildirdi.
ABD'nin gözetiminde ve katılımıyla başlayan görüşmeler, dün İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın en kıdemli yardımcıları arasında bir iftar yemeği ile açıldı.  Gazetecilere dün açıklama yapan Kerry, "Bunun zor bir süreç olduğu bir sır değil. Kolay olsaydı zaten çok önce gerçekleşirdi" dedi ve ekledi:
"Dolayısıyla müzakerecilerin ve liderlerin önünde pek çok zor tercihler bulunduğu da sır değil. Zor, karmaşık, duygusal ve sembolik sorunlar üzerinde mantıklı tavizler bekliyoruz."
Kerry İsrail ile Filistinliler arasında barışın mümkün olduğuna inandığını vurguladı. Dokuz ay sürmesi beklenen müzakerelerin gündemi hakkında tarafların yaptığı bazı açıklamalar, sınırların belirlenmesi ve güvenlik gibi sorunlar üzerindeki tartışmaların zor geçeceğine işaret ediyor.
Bir İsrailli yetkili tüm sorunların aynı anda masaya geleceğini söylerken, Filistinliler sınırlar ve güvenlik konularından başlayacaklarını bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)