BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporMancini'den 4 önemli hamle----

Mancini'den 4 önemli hamle

Mancini'den 4 önemli hamle
02 Ekim 2013 - 10:44 www.finansgundem.com

G.Saray’ın yeni hocasından, henüz 2 gündür tanıdığı takıma kritik müdahaleler...

İtalyan hoca, bütün kadroyu götürdüğü Juventus deplasmanında savunmanın liderliğini Dany’den alıp, Chedjou’ya verecek. Terim’in çift forvetli sistemi yerine tek forvetli düzene geçecek, Burak'ın yedek soyunması bekleniyor Eboue’yi tribünden indirip sağbekteki yerine monte edecek.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Fatih Terim’in görevden alınmasının ardından ilk sınavını ülkesi İtalya’da verecek olan Roberto Mancini’den Galatasaray takımına ilk dokunuşlar... Juventus karşısına Galatasaray takımına yaptırdığı 2 taktik idmanı ile çkacak İtalyan teknik adam 48 saat içinde şu önemli değişiklikleri yaptı:
1- Defansta Dany’nin yerine Chedjou
Mancini, Galatasaray takımı ile çok fazla çalışma ve oyuncularını tam anlamıyla tanıma olanağı bulamasa da defansa müdahale kararı aldı. İtalyan teknik adamın savunmadaki lideri, Fatih Terim döneminde unutulan Chedjou olacak. Mancini’nin ligde de bankosu Dany değil, 6.3 milyon Euro verilen Kamerunlu stoper olacak.
2- Juventus’a karşı tek forvet
Galatasaray’ın başına dev maçtan sadece 48 saat önce geçmesine karşın, İtalyan devinden çekinmeyip, tribünde oturmak yerine cesurca kulübede yer almak isteyen Mancini Terim’in ‘çift forvetli’ düzeninden vazgeçecek.
Juventus’a karşı orta sahada daha güçlü ve kontrollü olmak adına bu bölgede 5 kişiyle oynamayı planlayan Mancini, Sneijder’i 10 numara pozisyonunda kullanacak. Tek forvet olarak sahaya çıkacak ismin büyük olasılıkla Drogba olması, Burak’ın yedek soyunması bekleniyor.
3- Sağ bekteki tercih Eboue
Son iki haftada sahaya çıkan Galatasaray ilk 11’ine Mancini’den bir başka hamlede sağ bek mevkiinde yaşanacak. Fatih Terim ve ardından Hasan Şaş ile Ümit Davala’nın Beşiktaş derbisi ve Rizespor maçlarında tribüne yolladığı Eboue de bugün Juventus karşısında sağ bek olarak takıma yerleşecek.
4- Tam kadroyla deplasmana
Mancini’nin ezber bozan başka bir kararı ise alışılmışın dışında oldu. Her zaman 19-20 kişik kadro ile deplasmanlara hareket eden ve bazı oyuncuların kadro dışında kaldığı sistem Juventus maçı için rafa kalktı. Takımı tanımak ve bütünlüğe verdiği önemi göstermek isteyen Mancini, Galatasaray takımındaki bütün oyuncuları Juventus maçı kadrosuna alıp İtalya’ya getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)