BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMakata cop soktu, 20 yıl hapis aldı----

Makata cop soktu, 20 yıl hapis aldı

Makata cop soktu, 20 yıl hapis aldı
30 Mayıs 2013 - 19:40 www.finansgundem.com

Rambo lakaplı Asteğmen Silah Üner 20 ağır hapis cezasına çarptırıldı

Diyarbakır'ın Bismil'in Ağıllı köyünde 1992 yılında operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'ya yardım ettikleri iddiasıyla bazı köylüler gözaltına alındı. Köylülerden 36 yaşındaki Abdulkadir Kurt, 19 Nisan 1992 günü gözaltındayken hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu, ölüm nedenini Kurt'un makatına cop sokulmak suretiyle 'rektum yırtılmasına bağlı iç ve dış kanamaya bağlı ölüm' olarak açıkladı. Bunun üzerine Kurt'un ailesi şikayetçi oldu. 1994 yılında 15 asker hakkında 'işkence yapmak suretiyle adam öldürmek' ve 'işkenceye iştirak etmek' suçlarından dava açıldı. Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 2010 yılında tutuksuz yargılanan sanık Salih Üner'i, 'eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Üner'in avukatlarının başvurusu üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay 1. Ağır Ceza Mahkemesi kararı usulden bozarak dosyayı 6 Mayıs 2012 tarihinde yeniden görülmesi için Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Bunun üzerine Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi Salih Üner'in tutuklanması talebini içeren yazıyı Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdi. Yapılan yazışmalar sonucu Üner, 2 ay önce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Davanın bugün yapılan karar duruşmasında sanık Salih Üner'in ifadesi SEGBİS görüntülü sistemle alındı. Üner, savunmasında, mahkemeye avukatı aracılığıyla olay döneminde çektiği askeri üniformalı fotoğraflarını göndererek, şikayetçi ve tanıklara gösterilmesini istedi, iddiaları kabul etmedi. Sanığın avukatı ise dosyanın kapsamının genişletilerek Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı'nın o dönemki görevlilerin tanık olarak dinlenmesini talep etti, müvekkilinin komando olduğunu söyledi. Komandoların sorgu ve ve ifade alma gibi adli işlerinin olmadığını savunan avukat, müvekkilinin hasta olduğunu tahliyesine karar verildiğini talep etti.
MAHKEME İŞKENCEYİ KABUL ETTİ, 20 YIL CEZA VERDİ
Savcı ise sanık avukatının bu talebinin ret edilmesi talebinde bulunarak, "Dosya kapsamının genişletilmesi dosyanın zaman aşımına uğratacağından reddedilmesini talep ediyorum. Dosya ve mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak sanığın tutukluk halinin devamını istiyorum." dedi. Katılanların taleplerinin ardından savcı mütalaasını tekrar ederek sanığın kastın aşılması suretiyle adam öldürmeye neden olma suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti duruşmaya kısa bir ara verdikten sonra sanık Salih Üner'i, "Maktulü görevi sırasında, cürümlerini söyletmek amacıyla işkence yapmak suretiyle kastı aşan şekilde öldürmek eylemine uyan 765 Sayılı TCK'nın 243/2 maddesi yollaması ile suçu işleme biçimi göz önüne alınarak takdiren 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmasına" hükmetti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)