BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarMadenciler 5 yılın zirvesinde: Ether birikimi----

Madenciler 5 yılın zirvesinde: Ether birikimi

Madenciler 5 yılın zirvesinde: Ether birikimi
08 Ekim 2021 - 10:22 www.finansgundem.com

Madencilerin elinde bulunan Ethereum miktarı, satış yapmaya dair isteksizliklerinin sürmesiyle birlikte, dolar cinsinden rekor seviyelere ulaştı.

Ethereum madencilerinin elindeki arz, ağın beş yıl önce başlatılmasından kısa süre sonrasından beri en yüksek oranı gördü. Analiz platformu Santiment, madencilerin 1,85 milyar dolar değerinde Ether sahibi olduğunu açıkladı.

Şirkete göre madencilere ait 532.750 ETH, 13 Temmuz 2016'dan beri görülen en yüksek miktarı temsil ediyor. Bu miktar, mevcut durumda 117,8 milyon olan toplam ETH arzının yüzde 0,45 civarı ediyor.

Madenciler, genellikle elektrik ve donanım masrafı gibi harcamalarını karşılamak için düzenli olarak satış yapıyor. Madencilerin satış yapmaya isteksiz olması ise, fiyatta yükseliş bekledikleri anlamına geliyor olabilir.

Hash oranı düşüş göstermedi

Ethereum'un genellik ağ sağlığı ve güvenliğini yansıttığı düşünülen hash oranı, Çinli madencilerin kitlesel göçü sırasında Bitcoin'in hash oranıyla birlikte düşüş gösterdi. Haziran sonunda 477 TH/s'ye gerileyen ETH hash oranı, geçtiğimiz üç ay boyunca tamamen toparlanarak yeni pik seviyeleri gördü. Ethereum hash oranı, mevcut durumda yıl başından beri yüzde 150 artış göstermiş durumda.

Ethereum ağının hash oranı, geçtiğimiz haftalarda SparkPool ve BeePool gibi Çin merkezli Ethereum madenciliği havuzlarının faaliyetlerini durdurmasına rağmen artış gösterdi. Bitinfocharts verilerine göre 5 Ekim'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 745 TH/s'ye yükselen hash oranı, fark edilebilir bir düşüş göstermedi.

Ethereum madencileri, ağustos başında gerçekleştirilen London hard fork'undan sonra Ether biriktirmeye başladı. Kripto para borsası Kraken'ın araştırmasına göre madenciler, hard fork ile birlikte başlatılan ve işlem ücretlerinin yakılmasını sağlayan EIP-1559'un olası deflasyonist etkileri nedeniyle fiyatta artış bekliyor olabilir.

EIP-1559 güncellemesi 5 Ağustos'ta gerçekleştirildiğinden beri, Ultrasound.Money verilerine göre 1,7 milyar dolar civarında ETH yakıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)