BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron'dan Rusya açıklaması: 'Yok etme' isteğimiz yok----

Macron'dan Rusya açıklaması: 'Yok etme' isteğimiz yok

Macron'dan Rusya açıklaması: 'Yok etme' isteğimiz yok
04 Temmuz 2022 - 14:48 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD ve İngiltere'nin Ukrayna krizine dönük yaklaşımlarını eleştirerek asıl amacın 'Ukrayna'nın kazanmasına yardım etmek' ve 'Rusya'yı yok etmek şöyle dursun, bu ülkeyle savaşmamak' olduğunu belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, konuk olduğu bir belgeselde 'Anglo-Sakson' liderleri, açıkça Rusya'nın yok edilmesini amaçladıkları için kınadı.

Belgeselde Macron, diplomasiye yaklaşımı hakkında yorumda bulunarak, Ukrayna ihtilafının daha geniş çaplı bir savaşa dönüşmesini önlemek için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile konuşmanın gerekli olduğunu vurguladı.

Anglo-Sakson liderlerin, "Rusya'yı yok etmeliyiz, kalıcı olarak zayıflatmalıyız" mesajını verdiklerine işaret eden Macron, amacının bunun yerine 'Ukrayna'nın kazanmasına yardım etmek' ve 'Rusya'yı yok etmek şöyle dursun, bu ülkeyle savaşmamak' olduğunu dile getirdi.

Bununla birlikte ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya'yı Ukrayna'da 'soykırım' yapmakla suçlamasına karşı çıkan Macron, Batı'nın bü tür ağır terimlerden kaçınması gerektiğini belirtti. Fransa lideri, aynı şekilde Kiev yönetiminin Rusya'nın 'terör destekçisi ülke' ilan edilmesi yönündeki talebini de geri çevirdi.

Diğer yandan Ukrayna ordusunu 'gerektiği sürece destekleme' taahhüdü veren Macron, Ukrayna'nın Rusya'ya toprak taviz vermesi gerektiği tartışmalarına ilişkin, kararın Kiev'de olduğu yorumunu yaptı.

Fransa'da Macron kabinede değişiklikler yaptı

 

Macron'dan Türkiye mesajı: Memnunum

 

Macron, Rus petrolüne fiyat sınırı uygulanmasına destek verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)