BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron'dan enerji fiyatları açıklaması----

Macron'dan enerji fiyatları açıklaması

Macron'dan enerji fiyatları açıklaması
30 Ekim 2021 - 11:03 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'nın enerji fiyatlarını manipüle ettiğine dair hiçbir kanıtın olmadığını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Financial Times'a verdiği demeçte, Rusya'nın enerji fiyatlarını manipüle ettiği iddialarına inanmadığını, buna dair hiçbir kanıt olmadığını belirtti. Macron, “Fiyat manipülasyonuna dair elimde hiçbir kanıt yok, bu nedenle kimseyi suçlayamam" ifadelerini kullandı.

Macron, yakın gelecekte fiyatların önemli ölçüde düşürülmesinin pek olası olmadığını, bu nedenle asıl görevin tedarik kesintilerini ve kış öncesinde yakıt fiyatlarının daha da artmasını önlemek olduğunu belirterek, G20 ülkelerine, enerji tedarikçileri ve tüketicilerinin eylemlerini koordine etme çağrısı yaptı.

Son aylarda Avrupa gaz piyasası ciddi dalgalanmalar yaşıyor. Ağustos ayının başlarında, vadeli işlemler bin metreküp başına 515 dolardan işlem görürken, 6 Ekim'de bin 937 dolara sıçrayarak tarihi rekor kırdı.

PUTİN'DEN AVUSTTURYA VE ALMANYA TALİMATI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa pazarındaki gaz sıkıntısının Avrupa Komisyonu'nun ekonomi politikasının bir sonucu olduğunu belirtti. Putin, Gazprom Başkanı Aleksey Miller’e, Rusya’daki pompalama çalışmaları tamamlandıktan hemen sonra Avusturya ve Almanya’daki yer altı depolama tanklarındaki doğalgaz hacmini artırma talimatı verdi.

Miller’in, 8 Kasım’dan sonra Avrupa’daki yer altı depolama tanklarına doğalgaz pompalama çalışmalarına geçecekleri açıklamasından sonra Avrupa borsasındaki gaz fiyatı aşağı yönde hareket etti.

Avrupa’da en fazla derinliğe sahip Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF’de işlem gören Kasım vadeli kontratlarda doğalgazın megavatsaat fiyatı 84.6 euro, bin metreküp fiyatı da 1015 dolara geriledi.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları düştü

Rusya, Avrupa’nın doğalgaz depolarını dolduracak

Gazprom, Türkiye doğalgaz beklentisini açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)