BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron'dan emeklilik reformu açıklaması: Elden geçirilecek----

Macron'dan emeklilik reformu açıklaması: Elden geçirilecek

Macron'dan emeklilik reformu açıklaması: Elden geçirilecek
01 Ocak 2020 - 06:39 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı, yeni yıl mesajında ülkede tartışmalara ve grevlere neden olan emeklilik reformuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni yıl konuşmasında süresiz greve neden olan emeklilik reformunun elden geçirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Macron, geleneksel yeni yıl gecesinde yaptığı konuşmasında, hükümetin emeklilik reformuyla ilgili sendikalarla hızlıca uzlaşmasını beklediğini ancak bakanların ortaya konulan ilkelerden ayrılmaması gerektiğini ifade etti.

Hükümetin hazırladığı yeni emeklilik reformuna karşı sendikalar, 5 Aralık'tan bu yana süresiz grevde. Noel ve yılbaşı tatilinde de grevin sürdüğü Fransa'da özellikle ulaşımda büyük aksaklıklar yaşanıyor. Başkent Paris'te metro hatlarının büyük bir bölümü çalışmazken, diğer hatlar ise belirli saatlerde ve güzergahın bazı kısımlarında sefer yapıyor.

Yeni yıl konuşmasında İngiltere'nin Brexit sürecine de değinen Macron, “İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması ülkemiz için bir sınav. İki ülke arasında sağlam bir ilişki sürdürmek için çaba göstereceğim” ifadelerini kullandı. (euronews)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)