BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron'a istifa çağrısı! Sarı Yeleklileri geri adım da tatmin etmedi----

Macron'a istifa çağrısı! Sarı Yeleklileri geri adım da tatmin etmedi

Macron'a istifa çağrısı! Sarı Yeleklileri geri adım da tatmin etmedi
05 Aralık 2018 - 03:15 www.finansgundem.com

Fransa'da hükümetin akaryakıt vergilerini geri çektiğini açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Macron, geçen cumartesi günkü gösterilerde ateşe verilen valilik binasını ziyaret için Puy-en-Velay'e geldi. Protestocular Macron'un istifasını istedi

Fransa'da hükümetin akaryakıt vergilerini geri çekmesi sarı yeleklileri tatmin etmedi. Protesto gösterileri ülke genelinde sürerken Fransa Cumhurbaşkanı Macron, geçen cumartesi "sarı yelekliler" tarafından düzenlenen gösterilerde ateşe verilen valilik binasını ziyaret etmek için geldiği Puy-en-Velay kentinde istifaya çağrıldı. 

Ülkenin Puy-en-Velay kentinde, geçen cumartesi düzenlenen gösteriler sırasında ateşe verilen valilik binasında incelemelerde bulunan Macron, buradan makam aracı ile ayrılırken çevredekilerin protestosu ile karşılaştı. Buradakiler "Macron istifa" sloganları attı.

Geçen cumartesi akaryakıt zamlarını protesto eden ve ekonomik koşulların iyileşmesi için eylem yapan "sarı yelekliler" Puy-en-Vay Valilik binasına molotofkokteyli atmıştı. Binada çıkan yangın hasara neden olmuştu.

GERİ ADIM

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, dün yaptığı açıklamada ocak ayı itibariyle akaryakıta getirilecek vergi zamlarını geri çektiklerini duyurmuştu. Başbakan Philippe ayrıca, "akaryakıt zammı dahil vergi artışını 6 ay erteliyoruz" ifadesini kullanmıştı. 

Protestolar

Fransa'da, akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım'da başlayan "sarı yeleklilerin" eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosuna dönüştü.

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron'dan akaryakıt vergilerini düşürmesini ve ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.


Başkent Paris'in Champs-Elysees Caddesi çevresinde 1 Aralık'ta düzenlenen, binlerce kişinin katıldığı gösteride polisin eylemcilere sert müdahalesi, sokaklarda araçların ve çöp bidonlarının yakılması, iş yerlerinin yağmalanması, sık aralıklarla ses bombalarının patlatılması ve alevlerin yükselmesi kenti "kaosa" sürüklemişti.

Champs-Elysees çevresindeki birçok restoran, kafe ve mağaza, protestolar nedeniyle kepenk indirmiş ve çevrede de 3 ila 4 milyon avroluk hasar oluşmuştu.

Gösterilerin başından bu yana çıkan olaylarda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 222'si güvenlik görevlisi bin 43 kişi yaralanmış ve bin 424 kişi gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum05 Aralık 2018 06:31

    Şunu unutmayın bir ülkede sarı ve turuncu renklerin yoğun olduğu bir eylemler dizisi oluyorsa o eylemlerin arkasında soroslar vardır.

  • bir yorum05 Aralık 2018 06:29

    Sorosların oyunu bu Brezilyada da Dilma ya istifa ettirenlerde sarı ördeklilerdi.Aynısını Fransaya yapıyorlar. Soroslar artık dünyanın öfkesini üzerine çekmeye başladı. Sorosların sonu herhalde kötü olacak gibi.Ülkeleri karıştırması onların yaşama alanlarını daraltacak sanırım.Artık abd den başka bir yerde yaşayamayacaklar bence.