BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron iki hafta sonra kazanır----

Macron iki hafta sonra kazanır

Macron iki hafta sonra kazanır
05 Haziran 2017 - 09:25 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı seçilen Macron'a destek giderek artıyor

Fransa'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden galip çıkan Emmanuel Macron'un 18 Haziran'da yapılacak olan ikinci seçimde mutlak oyların çoğunluğunu alması bekleniyor.

Akşam yazarı Deniz Gökçe konuyu köşesine taşıdı. İşte o yazı:

Emmanuel Macron daha iki üç yıl önce kimse tarafından tanınmayan bir kişi idi. Ama bir yıl içinde hızla partisini kurması ve daha önceki seçimde başkanlığı kazanması sonrası, şimdi de inanılmaz bir hızla Fransa’nın siyasetinin başına geçmek gibi bir zaferi, 11 ve 18 Haziran tarihinde iki kademede yapılacak milletvekili seçimi sonrasında da gerçekleştireceği düşünülüyor.

Hele Marine Le Pen karşısında uzak ara kazandığı geçen ay, 7 Mayıs tarihindeki başkanlık seçimi sonrası, geçtiğimiz hafta Fransa'ya gelen Vladimir Putin karşısındaki açık sözlü duruşu ve de Alman Angela Merkel ile önemli boyutta işbirliği de Macron’a büyük destek getirdi.

11 Haziran'daki ilk seçimde, araştırma şirketleri Macron’un yüzde 30 civarında oy alacağını tahmin ediyor. Bu da bir ayda Macron’a desteğin yüzde 20 oydan yüzde 30 oya çıkması, yani yüzde 10 oy daha fazlaya yükselmesi demek. Haziran ayının 18’indeki ikinci seçim adımında ise Macron’un oyların mutlak çoğunluğunu alması bekleniyor. Brüksel’deki NATO zirvesi ve de geçen hafta Sicilya'daki G7 ülkeleri toplantısında Trump’ı şaşırtması, Macron’un kendisinden beklenen Fransa’nın iş piyasasını aktif hale getirmeyi ve de Euro Bölgesi'nin ikinci büyük ekonomisini canlandırmayı becerebileceği inancını yaratmış bulunuyor.

Opinionlab adlı araştırma şirketi FN adlı Le Pen’in aşırı sağ partisinin yüzde 20 düzeyinin altında oy alacağını, bunun da 2012 yılından bu yana aldığı en düşük oy olacağını hesaplıyor.

Sosyalistlerin ise yüzde 10 altında oy alacağı düşünülmekte. Jean Luc Melenchon’un aşırı sol partisinin ise yüzde 15 oyu geçemeyeceği gözüküyor.

11 Haziran seçimi sonrasında toplam 577 milletvekili seçilecek. Araştırma şirketi Macron’un En Marche adlı partisinin sonunda 18 Haziran'da 330 kadar milletvekili kazanacağını, Cumhuriyetçilerin partisinin ise 160 kadar vekillik oyu alabileceğini vurguluyor.

Anketlerde Le Pen’in NF adlı aşırı sağcı partisi ise sadece 15 milletvekili çıkartırken, Sosyalistlerin ancak 15 kadar vekillik kazanabileceği, Komünistlerin 30 ve de Solcuların 30 kadar vekil çıkaracağı düşünülüyor.

11 Haziran’daki ilk elemelerde seçmenlerden yüzde 12.5 üstünde oy alan her kişi, 18 Haziran'daki ikinci tura kalacak.

Birçok kimse evvelki başkanlık seçiminde aşırı sağ Le Pen kazanmasın diye Macron’a oy vermişti. Şimdi ise seçmenler 'Macron akıllı ve bilgili gözüküyor, bu nedenle ona bir şans verelim!' şeklinde düşünüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)