BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacaristan'dan sığınmacılara set----

Macaristan'dan sığınmacılara set

Macaristan'dan sığınmacılara set
03 Ocak 2022 - 23:35 www.finansgundem.com

Macaristan'a son 3 günde girmek isteyen 450'den fazla sığınmacı engellendi

Macaristan'a son 3 günde girmeye çalışan 457 sığınmacının, güvenlik güçlerince engellendiği bildirildi.

Ulusal Polis Merkezinden yapılan açıklamada, 20-26 Aralık arasında 1418, 27 Aralık-2 Ocak'ta ise 1381 sığınmacının ülkeye girişinin engellendiği ifade edildi.

Son 3 günde ülkeye girmeye çalışan 457 sığınmacının sınırlardan geri çevrildiği belirtilen açıklamada, ayrıca son bir haftada 21 kişinin insan kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındığı kaydedildi.

MACARİSTAN SIĞINMACILARI KABUL ETMİYOR

Macaristan, sığınmacıları durdurmak amacıyla Sırbistan ile Hırvatistan sınırlarına dikenli tel örgü çekmiş, sınır bölgelerinde olağanüstü hal ilan ederek, yasa dışı geçişler için uygulanan cezaları artırmıştı.

Ayrıca ülke genelinde yakalanan sığınmacıların, tel örgülerle çevrili sınırdan Macaristan dışına çıkarılacağı duyurulmuştu.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesinin, sığınmacıların Avusturya'ya, Almanya'ya hatta İsveç'e kadar ulaşabilmesi için koridor açmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Macaristan'ın sığınmacı konusundaki duruşunu değiştirmeyeceğini de kaydeden Orban, "Macaristan, sığınmacıların Avusturya'ya, Almanya'ya hatta İsveç'e kadar varabilecekleri bir koridor açmaya hazır ama Brüksel'in kendi görüşünü Macaristan'a zorla kabul ettirmeye çalışmasını reddediyor" demişti.

Macaristan’dan Omikron kararı

 

AB Polonya ve Macaristan’a yapılan mali yardımı kesecek mi?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)