BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacaristan'dan Rusya'ya yönelik nükleer yaptırıma veto----

Macaristan'dan Rusya'ya yönelik nükleer yaptırıma veto

Macaristan'dan Rusya'ya yönelik nükleer yaptırıma veto
27 Ocak 2023 - 13:40 www.finansgundem.com

Macaristan Başbakan Orban, Rusya'ya karşı, "Yaptırımlara nükleer enerjiyi dahil etme planının uygulanmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan'ın nükleer enerjiyi etkileyen Rusya'ya yönelik herhangi bir Avrupa Birliği (AB) yaptırımını veto edeceğini söyledi.

Ukrayna, 27 ülkeden oluşan AB'yi Rus devlet nükleer enerji şirketi Rosatom'u yaptırımlara dahil etmeye çağırdı, ancak Rosatom ile birlikte genişletmeyi planladığı Rus yapımı bir nükleer santrali olan Macaristan bunu engelledi. Orban bir röportajda nükleer enerjiye yönelik yaptırımların açıkça veto edilebileceğini yineledi.

Macaristan başbakanı, "Yaptırımlara nükleer enerjiyi dahil etme planının uygulanmasına izin vermeyeceğiz. Bu söz konusu bile olamaz." dedi.

AB üyesi Macaristan, AB'nin komşu Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'ya yönelik yaptırımlarını defalarca eleştirerek, bunların Avrupa ekonomisini yok etme riskini alırken Rusya'yı anlamlı bir şekilde zayıflatmadıklarını bildirdi.

Macaristan Bosna Hersek'in AB üyeliğini destekliyor

 

Macaristan'dan 'Rusya'ya yaptırım' anketi

 

AB'den Macaristan'a kötü haber

 

Macaristan'dan AB'nin Ukrayna'ya mali yardımına veto

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)