BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLufthansa'da 'greve devam' kararı----

Lufthansa'da 'greve devam' kararı

Lufthansa'da 'greve devam' kararı
09 Kasım 2015 - 04:10 www.finansgundem.com

Kabin personelinin cuma günü başlattığı grevin bugün de süreceği açıklandı

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da çalışan kabin personelinin emeklilik ücretlerinde iyileştirme talebiyle cuma günü başlattıkları grevin bugün de süreceği açıklandı.

Lufthansa'da çalışan kabin personelini temsil eden "Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO) Sendikası"ndan yapılan açıklamasında, Frankfurt ve Düsseldorf havalimanlarında başlayan grevin, Münih havalimanını da içine alarak devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada, grevin üç havalimanında da saat 04.30'da başlayacağı, Frankfurt ve Düsseldorf'daki havaalanlarında saat 23.00'e kadar, Münih havalimanında ise gece yarısına kadar süreceği bildirildi.

UFA Genel Başkanı Nicoley Baublies ise, "Bu havalimanlarına iniş ve kalkış yapması gereken bütün Lutfhansa uçuşları grevden etkilenecek" derken, şimdiden grevin 13 Kasım Cuma gününe kadar devam edip etmeyeceğini söylemenin zor olduğu söyledi.

UFO sendikası yaklaşık 19 bin çalışanı için emeklilik ve ek bir sigorta niteliğindeki işletme emekli aylıklarında iyileştirmeler yapılmasını talep ediyor.

Öte yandan, UFO'nun yanı sıra Lufthansa ile Alman Pilot Sendikası arasındaki anlaşmazlık dolayısıyla 2014 yılının nisan ayından bu yana pilotlar, 13 kez greve gitmiş ve binlerce sefer iptal edilmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)