BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLübnan'da mezhep çatışması----

Lübnan'da mezhep çatışması

Lübnan'da mezhep çatışması
24 Haziran 2013 - 12:16 www.finansgundem.com

Suriye'deki iç savaşın yansımaları Lübnan'da kendini iyiden iyiye hissettiriyor

Lübnan'da Pazar gününden bu yana Suriye iç savaşının tetiklediği en büyük silahlı çatışmalardan biri yaşanırken, ülkenin güneyindeki Sayda kentinde ordu ile Sünnilerden oluşan silahlı bir grup arasındaki çatışmalarda 12 asker öldü. Lübnan'da Sünni Müslüman din adamı Şeyh Ahmed el Assir taraftarı bir kişinin dün gözaltına alınmasının ardından, el Assir taraftarları askerlere ateş açtı. Lübnan ordusu, saldırıda 12 askerin öldüğünü açıkladı.
Güvenlik kaynakları ise hayatını kaybeden asker sayısının 15, yaralananların ise 60 kişi olduğunu kaydetti.
Assir yanlısı en az iki silahlı kişinin öldüğü ifade edilirken, askerler ile, Assir yanlılarının sığındığı cami arasında çatışmaların sürmesi ölü sayısının teyit edilmesini zorlaştırıyor.
Suriye'de Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın mensubu olduğu Alevi azınlık ile ağırlıklı olarak Sünni silahlı muhaliflerin çatıştığı iç savaş nedeniyle Lübnan'daki Sünni ve Şii Müslümanlar arasında gerilim artıyor. Lübnan'daki Hizbullah siyasi partisinin silahlı kanadı olan ve ülkedeki başlıca Şii silahlı gruplardan Hizbullah militanlarının Esad'a bağlı güçlerin yanında savaşması ve Suriyeli isyancılar açısından öneme sahip Kusayr kentini ele geçirmesinin ardından Lübnan'daki gerilim daha da arttı. Lübnan ordusundan dün yapılan yazılı açıklamada, "Ordu, Lübnan'ı Suriye'deki sorunların dışında tutmak için aylardır çaba gösteriyor. Ayrıca Şeyh Ahmed el Assir'in grubu üzerinde baskı kurması için aylardır süregelen talepleri göz ardı etmişti" denildi. Ordu açıklamasında 1975 yılında başlayan Lübnan iç savaşına atıfta bulunularak, "Fakat bugün olanlar son derece beklenmedik olaylardır". Orduya kasıtlı bir saldırıda bulunulmuş ve tıpkı 1975'teki gibi Sayda'da fitil ateşlenmeye çalışılmıştır" denildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)